ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακιντζί: Οι Τ/κ δεν θα δεχτούν τη λογική μειοψηφίας - πλειοψηφίας

Συνέντευξη τύπου σε απάντηση των όσων δήλωσε ο Νίκος Αναστασιάδης παραχωρεί ο Τ/κ ηγέτης

Newsroom K

Στον απόηχο της πρόσφατης συνέντευξης τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί ανοίγει τα χαρτιά του για το μέλλον του Κυπριακού. Στην συνέντευξη τύπου δίνει απατήσεις απαντήσεις στις τοποθετήσεις του Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε πως θα συναντιόταν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σήμερα Δευτέρα ωστόσο η συνάντηση δεν έγινε εξαιτίας του οτι δεν υπήρξε πρόοδος ούτε στην κινητή τηλεφωνία ούτε στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που οι εξουσίες των ιδρυτικών κρατών, η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη λήψη αποφάσεων σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης με βάση τη λογική μειοψηφίας-πλειοψηφίας. Δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί και στο παράδειγμα του Νίκου Αναστασιάδη για το Eastmed,σημειώνοντας πως με αυτό παραγράφει ο,τι έχει συμφωνηθεί. 

Η «Κ» παρακολουθεί και καλύπτει ζωντανά την συνέντευξη τύπου του τ/κ ηγέτη. 

21.18 Η νέα διαδικασία θα είναι περιορισμένη χρονικά με μερικούς μήνες.

20.58: Οι Ε/κ και Τ/κ είναι αυτοί που θα καθορίσουν την «μοίρα» της Κύπρου

20.46: Μιλώντας για τα ζητήματα διακυβέρνησης ο Μουσταφά Ακιντζί υπογράμμισε πως οι εξουσίες που θα παραμείνουν στην κεντρική διοίκηση, είναι εξουσίες που θα χρησιμοποιηθούν από κοινού και αφορούν τους τ/κ.

20.39: Για το θέμα της ομοσπονδίας, ο κ. Ακιντζί επανέλαβε ότι υπάρχει ανάγκη θέληση και βούληση και από τις δυο πλευρές. «Ξεπεράσαμε το ταγκό, για το οποίο χρειαζόμαστε δυο πλευρές. Χρειαζόμαστε συρτάκι και τσιφτετέλι (ταυτοχρόνως)», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ακιντζί.

20.38: Ο κ. Ακιντζί απαντώντας στο κατά πόσο υπάρχει μοντέλο λύσης δύο κρατών υπό τη σκέπη της Ε.Ε δήλωσε ότι στοχεύει στο εφικτό και ότι επιθυμεί να δώσει τέλος στο status quo.

20.36: Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο τίθεται θέμα λύσης δύο κρατών ο κ. Ακιντζί επεσήμανε πως» «δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει ε/κ ηγέτης που θα συζητήσει λύση δυο κρατών με την τ/κ κοινότητα».

20.29: Στο ζήτημα της πολιτικής ισότητας δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί

20.25: Ο Μουσταφά Ακιντζί ξεκαθάρισε πως σύμφωνα με τις παραμέτρους του ΟΗΕ από τώρα και στο εξής οι σχέσεις των κοινοτήτων δεν θα έχουν χαρακτήρα «μειοψηφίας» και «πλειοψηφίας»

20.22: «Ας δώσουμε μια ευκαιρία στην κ. Λουτ», δήλωσε ο κ. Ακιντζί, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για το μέλλον των συνομιλιών.

20.13: Η τ/κ πλευρά δεν επιδιώκει ένα νέο «blame game» ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί 

Ο Τ/κ ηγέτης ολοκλήρωσε τη διάσκεψη τύπου, ακολουθούν ερωτήσεις

19.54: Σήμερα θα συναντιόμασταν με τον Νίκο Αναστασιάδη ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί σημειώνοντας πως η συνάντηση δεν προχώρησε επειδή δεν υπήρξε πρόοδος ούτε σε κινητή τηλεφωνία ούτε σε ηλεκτρικό ρεύμα.  Ξεκαθάρισε πως η κινητή τηλεφωνία δεν θα φέρει αναγνώριση στους Τ/κ 

19.52: Ακόμη και σε περίπτωση που αυξηθούν οι εξουσίες των ιδρυτικών κρατών, η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να αποδεχθεί την λήψη αποφάσεων σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης με βάση την λογική μειοψηφίας-πλειοψηφίας.

19.50: Σε περίπτωση που μια πλευρά δεν είναι έτοιμη για λύση, τότε αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αναφέρει ο Τ/κ ηγέτης

19.48: Ο Μουσταφά Ακιντζί εξαπέλυσε κριτική προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη γύρω από τις δηλώσεις του για το Eastmed. Όπως είπε, ο Αναστασιάδης με αυτό το παράδειγμα παραγράφει ότι έχει συμφωνηθεί για υπουργικό συμβούλιο και ξεγράφει την Τουρκία από το φυσικό αέριο.

19.45: Οι δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη δημιούργησαν σύγχυση αναφέρει ο Τ/κ ηγέτης αναφερόμενος στη διάσκεψη τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη την περασμένη Τρίτη 

19.43: Την άποψη οτι λύση ή status quo είναι το δίλημμα που τίθεται αυτήν την στιγμή, εκφράζει ο Μουσταφά Ακιντζί.

19.40: Ξεκινά η διάσκεψη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X