ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανοικτό το ενδεχόμενο των επαναληπτικών «εκλογών» στα κατεχόμενα

Κορυφαία στελέχη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) δεν απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Το ενδεχόμενο των επαναληπτικών «εκλογών» παραμένει στο προσκήνιο της τουρκοκυπριακής κοινότητας, με τα κόμματα της τ/κ δεξιάς να στέλνουν απαισιόδοξα μηνύματα σχετικά με τη νέα «συγκυβέρνηση» και την αντιπολίτευση να εστιάζει σε μεταβατικά σχήματα, τα οποία θα μπορούσαν, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, να συμβάλλουν στην εξερεύνηση φαινομένων και υποθέσεων διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκονται πολιτικές προσωπικότητες.

Το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στον τουρκικό τύπο, κορυφαία στελέχη του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο των επαναληπτικών «εκλογών». Οι εκπρόσωποι του μεγαλύτερου κόμματος της τ/κ δεξιάς πιστεύουν ότι τα κόμματα θα πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης».

Ο Φαίζ Σουτζούογλου, ο οποίος εξασφάλισε τις περισσότερες «ψήφους» στην λίστα του ΚΕΕ, πιστεύει ότι τα τ/κ κόμματα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τα επόμενα βήματα τους με μεγάλη προσοχή. Ο ίδιος αναφέρει ότι το κόμμα του δεν φοβάται το ενδεχόμενο των επαναληπτικών «εκλογών». Ωστόσο, επιλέγει ψύχραιμη στάση.

Ένα άλλο κορυφαίο στέλεχος της τ/κ Δεξιάς, ο Ερσίν Τατάρ δηλώνει ότι τα κεντρικά όργανα του ΚΕΕ θα μελετήσουν το ενδεχόμενο των επαναληπτικών «εκλογών». Ο δε, Οζντεμίρ Μπέροβα πιστεύει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης βιάστηκαν για να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τοποθετήσεις τους για την νέα «συγκυβέρνηση».

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΕΕ, Ντουρσούν Ογούζ ασκεί κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και προειδοποιεί ότι η πολιτική αβεβαιότητα ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τον «προϋπολογισμό» του νέου έτους.

Οι προαναφερόμενες δηλώσεις έρχονται σε μια στιγμή που με απόφαση του κεντρικού οργάνου του, το Κόμμα Αναγέννησης (ΚΑ) ανακοινώνει ότι οι «επαναληπτικές εκλογές» αποτελούν την καταλληλότερη επιλογή για την τ/κ κοινότητα. Το ΚΑ δεν κλείνει την πόρτα στο ενδεχόμενο της συνεργασίας διάφορων κομμάτων για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης».

Την ίδια ώρα, το Δημοκρατικό Κόμμα δρομολογεί διαδικασίες για την απομάκρυνση πέντε κορυφαίων στελεχών από το κόμμα με το σκεπτικό ότι η γραμμή τους πλέον δεν συμβαδίζει με την επίσημη γραμμή του ΔΚ. Ο ηγέτης του κόμματος, Σερντάρ Ντενκτάς αναμένει την γραμμή των υπόλοιπων κομμάτων για να προσδιορίσει την νέα στρατηγική του.

Ο Όζερσαϊ διεκδικεί την «προεδρία» της «βουλής»

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουντρέτ Όζερσαϊ έστειλε νέα σημαντικά μηνύματα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο τ/κ πολιτικό προσκήνιο.

Ο κ. Όζερσαϊ, υπογραμμίζοντας την σημασία που φέρει το αξίωμα του «προέδρου» της «βουλής» στην νέα περίοδο, εξωτερικεύει το ενδιαφέρον του κόμματος του για ένα αξίωμα, το οποίο ενδέχεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο τ/κ πολιτικό προσκήνιο κατά την νέα περίοδο.

Ο κ. Όζερσαϊ επιμένει για την σημασία της έρευνας για υποθέσεις διαφθοράς. Καλεί την «εισαγγελία» να εστιάσει σε αυτά τα φαινόμενα, κυρίως στην διαπλοκή που αφορά τους «βουλευτές».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Τ/κ ΜΜΕ: Ο Τσαβούσογλου πρότεινε λύση δυο κρατών, διαφώνησε ο Ακιντζί

«Και ζήσανε αυτοί καλά και ‘μείς καλύτερα... όλοι για ύπνο»
ΑΖ  |  08:00

Χριστόφιας: H κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της

«Πρέπει μέσα μέσα να γελούμε και να θυμούμαστε το επίπεδο αυτούς που μας κυβερνούσαν.»
ΔΗΜΟΣ  |  13:16

Χριστόφιας: H κυβέρνηση δεν έχει το Θεό της

«Γιατι ακομα δινετε βημα σε αυτόν τον γελειο να μιλα? Τωρα που το σκέφτομαι δεν είναι γελειος, είναι ...»
Alex  |  11:28

Τι οδήγησε τον Ερντογάν στις πρόωρες εκλογές

«Εάν οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί που μας λεηλατούν από το 1960 είχαν τα μισά προσόντα του Ερντογάν, - ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  18:59

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση