ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:26
 

Σε διαβήματα η Κυβέρνηση για τις τουρκικές προκλήσεις

Ανοιχτά της Αμμοχώστου από σήμερα το Μπαρμπαρός

Newsroom K

Η κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει σε όλες τις ενέργειες και προς την ΕΕ και τα ΗΕ προκειμένου να θωρακίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας την έκδοση navtex και την έναρξη των σεισμικών ερευνών του barbaros ανοιχτά της Αμμοχώστου, που αρχίζουν από σήμερα.

Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη που επηρεάζει τις συνομιλίες, θα πρέπει είμαστε προσεκτικοί. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τέτοιες ενέργειες, για να δημιουργήσει εικόνα γκρίζων ζωνών στην ανατολική Μεσόγειο. «Προβαίνουμε σε ενέργειες αλλά σε επικοινωνιακό επίπεδο δεν πρόκειται να απαντούμε στην Τουρκία».

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια από την Τουρκία να πληγούν τομείς της κυπριακής δημοκρατίας, και έκανε έκκληση προς όλες τις πλευρές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όλοι στον χειρισμό του θέματος υπογραμμίζοντας ότι η κυπριακή δημοκρατία δεν πρόκειται να παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα σημείωσε την σημασία των τουρκικών προκλήσεων ενόσω είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες.  «Αξιολογούμε όλα τα δεδομένα ανέφερε και θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες για θωράκιση των κυριαρχικών δικαιωματων. Αν επιχειρηθεί να δημιουργηθούν προβλήματα στην υλοποίηση των ενεργειακών μας σχεδιασμών τότε θα υπάρχουν αντιδράσεις», δηλαδή αποχώρηση από τις συνομιλίες όπως έγινε το 2014.

Θα δούμε πως θα κινηθεί το Μπαρμπαρός, σε συνεργασία με εταίρους μας, τα γειτονικά κράτη και την ΕΕ, στη βάση πραγματικών δεδομένων, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού. Δεν είναι πρόβλημα δικό μας και δεν θα γίνουμε μέρος του προβλήματος, υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Εξάλλου μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Μουσταφά ΑΚιντζί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ήγειρε το θέμα. «Δεν οφελεί η προκλητικότητα, δεν είναι δυνατό να γίνεται λόγος για ΜΟΕ και την ίδια ώρα η Τουρκία να προβαίνει σε αυτές τις προκλήσεις», ανέφερε.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου το Μπαρμπαρός ανοιχτά της Αμμοχώστου

Οι έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ αρχίζει από σήμερα η Άγκυρα η οποία μέσω navtex  επιχειρεί να δεσμεύσει περιοχή εντός της υφαλοκρηπίδας, ανοιχτά της Αμμοχώστου.

Οι τουρκικές σεισμογραφικές έρευνες αρχίζουν σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες συμμετέχουν τα σκάφη Μπαρμπαρός Χαϊρεττίν Παρά και Μπράβο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Η Τουρκία στρέφεται στην ΕΕ

«Δείξετε του πόρτα!!!»
knak  |  18:37

Χωρίς plan Β η πρόσκληση για διάλογο στην παιδεία

«Τα σχόλια σας κ. Ντόπρο είναι άκρως προσβλητικά για όλους τους εκπαιδευτικούς. Θα ήταν σωφρωνέστερο ...»
Ελένη Χαλλούμα  |  17:50

Νέο ρεκόρ για τις αγορές Κυπρίων στα Κατεχόμενα

«Treksete na enischisete tin tourkiki ikonomia ke sto telos aferontas posa stichizi na pas ken a erthi ...»
ANDREAS  |  13:40

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν ξεκινήσαμε εμείς την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

«ΠΑΝΤΩΣ, ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ........ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ..........»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  11:49

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση