ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:18
 

Ενόχληση ΥΠΕΞ για τους 35 Ισραηλίτες

Απορρίπτεται ότι δεν είχαν ενημερωθεί κρατικές υπηρεσίες για την οδηγία για τα κατεχόμενα

Newsroom K

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού με τους 35 Ισραηλινούς τουρίστες, που αρχικά δεν τους επετράπη να εισέλθουν στην Κύπρο προκειμένου να μεταβούν στα κατεχόμενα όπου θα διέμεναν σε τουριστικά καταλύματα ιδιοκτησίας Ε/κ που κρατούν και διαχειρίζονται παράνομα Τ/κ, το όλο θέμα παραμένει ανοιχτό.

Πηγές μέσα από το Υπουργείο Εξωτερικών εμφανίσθηκαν ενοχλημένες από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι δεν είχαν ενημερωθεί κρατικές υπηρεσίες, από το ίδιο, για την οδηγία που έχει εκδώσει και με την οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Δημοκρατία κατόχων διαβατηρίων τρίτων χωρών που περνούν στα κατεχόμενα και χρησιμοποιούν για διαμονή Ε/κ περιουσίες.

Διπλωματικές πηγές υποστήριξαν στην «Κ» ότι, από τις 12 Ιουνίου 2017 κοινοποιήθηκε σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, υπουργεία αλλά και διπλωματικές αποστολές η συγκεκριμένη οδηγία. Τα περί άγνοιας ή μη ενημέρωσης, όπως μας λέχθηκε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μάλιστα όπως μας τονίσθηκε παρόμοιο περαστικό συνέβη με ομάδα Ρώσων τουριστών οι οποίοι θα μετέβαιναν στα κατεχόμενα και θα διέμεναν σε ε/κ περιουσίες των κατεχομένων με αποτέλεσμα να μην τους επιτραπεί η είσοδος.

Σε αυτή την περίπτωση έγιναν διευθετήσεις από τους Ρώσους για παραμονή στις ελεύθερες περιοχές. Για το τελευταίο περιστατικό με τους Ισραηλινούς, από το Υπουργείο Εξωτερικών επιρρίπτονται ευθύνες στα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω τον οποίων έρχονται τουρίστες στην Κύπρο με τελικό προορισμό το κατεχόμενα. Υποστηρίζεται ότι δεν ενημερώνουν οι πελάτες τους, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται άσκοπα.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση