ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενόχληση ΥΠΕΞ για τους 35 Ισραηλίτες

Απορρίπτεται ότι δεν είχαν ενημερωθεί κρατικές υπηρεσίες για την οδηγία για τα κατεχόμενα

Newsroom K

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού με τους 35 Ισραηλινούς τουρίστες, που αρχικά δεν τους επετράπη να εισέλθουν στην Κύπρο προκειμένου να μεταβούν στα κατεχόμενα όπου θα διέμεναν σε τουριστικά καταλύματα ιδιοκτησίας Ε/κ που κρατούν και διαχειρίζονται παράνομα Τ/κ, το όλο θέμα παραμένει ανοιχτό.

Πηγές μέσα από το Υπουργείο Εξωτερικών εμφανίσθηκαν ενοχλημένες από πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι δεν είχαν ενημερωθεί κρατικές υπηρεσίες, από το ίδιο, για την οδηγία που έχει εκδώσει και με την οποία δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Δημοκρατία κατόχων διαβατηρίων τρίτων χωρών που περνούν στα κατεχόμενα και χρησιμοποιούν για διαμονή Ε/κ περιουσίες.

Διπλωματικές πηγές υποστήριξαν στην «Κ» ότι, από τις 12 Ιουνίου 2017 κοινοποιήθηκε σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, υπουργεία αλλά και διπλωματικές αποστολές η συγκεκριμένη οδηγία. Τα περί άγνοιας ή μη ενημέρωσης, όπως μας λέχθηκε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μάλιστα όπως μας τονίσθηκε παρόμοιο περαστικό συνέβη με ομάδα Ρώσων τουριστών οι οποίοι θα μετέβαιναν στα κατεχόμενα και θα διέμεναν σε ε/κ περιουσίες των κατεχομένων με αποτέλεσμα να μην τους επιτραπεί η είσοδος.

Σε αυτή την περίπτωση έγιναν διευθετήσεις από τους Ρώσους για παραμονή στις ελεύθερες περιοχές. Για το τελευταίο περιστατικό με τους Ισραηλινούς, από το Υπουργείο Εξωτερικών επιρρίπτονται ευθύνες στα ταξιδιωτικά γραφεία μέσω τον οποίων έρχονται τουρίστες στην Κύπρο με τελικό προορισμό το κατεχόμενα. Υποστηρίζεται ότι δεν ενημερώνουν οι πελάτες τους, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται άσκοπα.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Σέβομαι το Σύνταγμα» δηλώνει ο Κ. Μπαρμπαρούσης

«Δεν το σώζεις χρυσέ μου.... Δεν το σώζεις..... Είσαι σαν βρεγμένο γατί τώρα, πριν 2 μέρες όμως εξωτερίκευσες ...»
Ανώνυμος  |  21:51

Μέχρι τον Σεπτέμβρη η εθνική στρατηγική για το Τρόοδος

«"...ο κ. Παπαδούρης ανέλαβε και τα έξοδα εκπόνησης της στρατηγικής αλλά και τα έξοδα λειτουργίας του ...»
Ai Em  |  21:27

Από τους Τραμπ-Κιμ στους Τσίπρα-Ζάεφ

«Εδώ φαίνεται η πλάνη, τόσο του αρθρογράφου όσο και άλλων. "Όλος ο πλανήτης θα αναφέρεται πλέον σε Βόρεια ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:50

#PoliticsBlog Ο Φούλης, η οριζόντια ψηφοφορία, η γκεστ σταρ και το... Τατουάζ

«Σιγά μην προκάλεσε συναγερμό το άρθρο του Λεβέντ. Λες και είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται με εμπάθεια ...»
Leo  |  12:55

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση