ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αντικειμενική έκθεση ΗΕ προσδοκεί η τ/κ αντιπολίτευση για Κυπριακό

Tα τ/κ κόμματα ζητούν συνέχιση διαδικασίας των συνομιλιών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα και το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας περιμένουν η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ να είναι αντικειμενική για το τί έγινε στο Κραν Μοντανά και ζητούν συνέχιση της διαδικασίας των συνομιλιών.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης ολοκλήρωσε σήμερα τον κύκλο επαφών του πριν από τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα, με τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν και τον πρόεδρο του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ.

Ως κόμμα, είπε ο κ. Ερχιουμάν, περιμένουν η έκθεση των ΗΕ να αντικατοπτρίζει τις πραγματικότητες και να περιγράφει αντικειμενικά τί έγινε στο Κραν Μοντανά. «Επειδή σε αυτό το θέμα, ιδιαίτερα επειδή στο νότο είναι σε προεκλογική περίοδο, συνεχίζει να επικρατεί σύγχυση». Υπενθυμίζοντας ότι προσφάτως είχε συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, αλλά και σήμερα από τη συζήτηση με τον Τ/κ ηγέτη, φαίνεται ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι μπορεί να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Οι συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη με τους δύο ηγέτες θα είναι προς την κατεύθυνση προετοιμασίας για μετά τις εκλογές στο «νότο», εκτίμησε ο Τουφάν Ερχιουρμάν λέγοντας ότι θέλουν να επαναρχίσουν οι συνομιλίες μετά τις εκλογές, αλλά βλέπουν οι ίδιοι, όπως και τα ΗΕ, πως με την ίδια μεθοδολογία δεν φτάσαμε σε κάποιο αποτέλεσμα. «Γι’ αυτό είναι τα ΗΕ που πρέπει να φέρουν μια φόρμουλα για μια διαδικασία που θα επικεντρωθεί προς ένα αποτέλεσμα και αυτή τη φορά σίγουρα η διαδικασία πρέπει να επικεντρωθεί σε αποτέλεσμα». Γι’ αυτό, είπε, εμπιστεύονται τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Αντικειμενική έκθεση περιμένει από τα ΗΕ και ο Τζεμάλ Οζγιγίτ του ΚΚΔ, λέγοντας ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει τις προσπάθειες της τ/κ κοινότητας με την καθοδήγηση του Μουσταφά Ακιντζί.

Το ΚΚΔ, πρόσθεσε, επιθυμεί τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των παραμέτρων των ΗΕ, σημειώνοντας ότι κανείς δεν περιμένει ότι θα υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό πριν από τις προεδρικές εκλογές αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει αναζήτηση τρόπου για μια νέα απόπειρα επανέναρξης μετά από τις εκλογές.

Φαίνεται, είπε ο κ. Οζγιγίτ, ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ θα υποβάλλει την έκθεσή του στο ΣΑ μετά τις συναντήσεις που θα έχει στη Νέα Υόρκη με τους δύο ηγέτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Και όταν ανοίξει ο φάκελος για τον Συνεργατισμό πέστε όλη την αλήθεια στον κόσμο. Ποιοι πολιτικοί έχουν ...»
Πανασιανός  |  11:11

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Σίγουρα χαίρεσαι για αυτό, αν πράγματι δεν πήγαν καλά τα πράγματα γιατί μπορεί πολλοί να πουν ότι η ...»
Πανασιανός  |  11:02

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«βασικά φταίει η νομοθεσία που επιτρέπει στον κάθε ππατταξιή να ξεφεύγει των υποχρέωσεων του κάτι όπως ...»
Αρμαγεδών  |  09:27

«Εμφύλιος» στην τουρκική κυβέρνηση εξαιτίας της οικονομίας

«Και ο Ερντογάν έχει τους Μανδαρίνους του, που επίσης αγνοεί και μιλά για συνομωσίες ! Κάτι μας θυμίζει ...»
Demetris  |  12:42

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση