ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:25
 

Άντρος: Αγωνία και απόγνωση του κόσμου στα νοσοκομεία

Newsroom K

«Την αγωνία και την απόγνωση» του κόσμου που ήταν στο νοσοκομείου Λεμεσού και το μήνυμά τους ότι «δεν μπορούν να συνεχίσουν με αυτή την κατάσταση», όπως του ζήτησαν να μεταφέρει μέσω των ΜΜΕ, έπραξε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών «να ξαναδούν τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας», να προχωρήσουν στην αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων με τη στήριξη του δημόσιου τομέα «για να μπορέσουμε επιτέλους να προχωρήσουμε στο ΓΕΣΥ».

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού, που επισκέφθηκε χθες το Νοσοκομείο Λεμεσού, είπε ότι δεν επιρρίπτει ευθύνες ούτε στο ιατρικό ούτε στο παραϊατρικό προσωπικό που σε πολλές περιπτώσεις «υπερβάλλει εαυτόν στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί», αλλά το πρόβλημα – πρόσθεσε – εστιάζεται στο ότι οι δαπάνες για τον τομέα της υγείας έχουν περιοριστεί επικίνδυνα και η Κύπρος είναι η τελευταία χώρα σε τέτοιες δαπάνες. «Με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να έχουν γίνει ανυπόφορες για τον πολύ κόσμο».

Εκατοντάδες άτομα χθες στο Νοσοκομείο Λεμεσού, είπε, περίμεναν για να πάρουν αριθμό για επίσκεψη σε γιατρό, δεκάδες ήταν έξω από τα ιατρεία περιμένοντας να εξετασθούν και ενδεχομένως κάποιοι να φύγουν από το νοσοκομείο χωρίς να δουν τον γιατρό. Αυτά διαμορφώνουν, πρόσθεσε, μια εικόνα πολύ ανησυχητική, λέγοντας ότι με τον τρόπο που ενεργεί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει η αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και θα έχουμε πρόβλημα με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Για να γίνει η αυτονόμηση πρέπει να δημιουργηθούν οι κλινικές και για να γίνουν οι κλινικές πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, να υπάρξει στελέχωση και η απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού, ανέφερε ο κ. Κυπριανού. «Χρειάζονται λεφτά και είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη, ο ίδιος ο Πρόεδρος και ο ΥΠΟΙΚ, δεν έχουν διάθεση να δαπανήσουν λεφτά προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κόσμος ασφυκτιά και μου ζήτησαν να πω αυτά τα πράγματα, εκ μέρους τους, στα ΜΜΕ».

Το ΑΚΕΛ, ανέφερε, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για εφαρμογή του ΓΕΣΥ που το θεωρεί μια σημαντική κοινωνική κατάκτηση, θα εργαστεί για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και «ο Σταύρος Μαλάς με την εκλογή του θα δώσει σημαντική προτεραιότητα σε αυτά τα ζητήματα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητέ φίλε, Η περίπτωση Στεφανίδη είναι μια τραγική περίπτωση και ακόμη πιο τραγική η προσπάθεια της ...»
Κυριακός Ε. Γεωργίου  |  13:08

#PoliticsBlog Η απαγωγή, το επίπεδο του Άντρου και ο Χάρης

«Στην ιστοσελίδα του ΚΙΣΑ, οι οικονομικές καταστάσεις ειναι ελλιπείς. Δεν υπάρχουν σημειώσεις ούτε και ...»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητέ φίλε Κυριάκο, Όντως στα πρώτα χρόνια της ΚΔ έγιναν αυτά που λες. Όμως για την περίπτωση Στεφανίδη ...»
CGA  |  10:14

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Αγαπητοί φίλοι καλημέρα. Θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στη χρήση ή την κατάχρηση της ιστορίας όπως ...»
Κυριακός Ε. Γεωργίου  |  09:25

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση