ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Άντρος: Αγωνία και απόγνωση του κόσμου στα νοσοκομεία

Newsroom K

«Την αγωνία και την απόγνωση» του κόσμου που ήταν στο νοσοκομείου Λεμεσού και το μήνυμά τους ότι «δεν μπορούν να συνεχίσουν με αυτή την κατάσταση», όπως του ζήτησαν να μεταφέρει μέσω των ΜΜΕ, έπραξε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καλώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Οικονομικών «να ξαναδούν τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα της υγείας», να προχωρήσουν στην αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων με τη στήριξη του δημόσιου τομέα «για να μπορέσουμε επιτέλους να προχωρήσουμε στο ΓΕΣΥ».

Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού, που επισκέφθηκε χθες το Νοσοκομείο Λεμεσού, είπε ότι δεν επιρρίπτει ευθύνες ούτε στο ιατρικό ούτε στο παραϊατρικό προσωπικό που σε πολλές περιπτώσεις «υπερβάλλει εαυτόν στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί», αλλά το πρόβλημα – πρόσθεσε – εστιάζεται στο ότι οι δαπάνες για τον τομέα της υγείας έχουν περιοριστεί επικίνδυνα και η Κύπρος είναι η τελευταία χώρα σε τέτοιες δαπάνες. «Με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να έχουν γίνει ανυπόφορες για τον πολύ κόσμο».

Εκατοντάδες άτομα χθες στο Νοσοκομείο Λεμεσού, είπε, περίμεναν για να πάρουν αριθμό για επίσκεψη σε γιατρό, δεκάδες ήταν έξω από τα ιατρεία περιμένοντας να εξετασθούν και ενδεχομένως κάποιοι να φύγουν από το νοσοκομείο χωρίς να δουν τον γιατρό. Αυτά διαμορφώνουν, πρόσθεσε, μια εικόνα πολύ ανησυχητική, λέγοντας ότι με τον τρόπο που ενεργεί η κυβέρνηση δεν πρόκειται να γίνει η αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων και θα έχουμε πρόβλημα με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Για να γίνει η αυτονόμηση πρέπει να δημιουργηθούν οι κλινικές και για να γίνουν οι κλινικές πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, να υπάρξει στελέχωση και η απόκτηση του απαραίτητου εξοπλισμού, ανέφερε ο κ. Κυπριανού. «Χρειάζονται λεφτά και είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη, ο ίδιος ο Πρόεδρος και ο ΥΠΟΙΚ, δεν έχουν διάθεση να δαπανήσουν λεφτά προς αυτή την κατεύθυνση. Ο κόσμος ασφυκτιά και μου ζήτησαν να πω αυτά τα πράγματα, εκ μέρους τους, στα ΜΜΕ».

Το ΑΚΕΛ, ανέφερε, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για εφαρμογή του ΓΕΣΥ που το θεωρεί μια σημαντική κοινωνική κατάκτηση, θα εργαστεί για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και «ο Σταύρος Μαλάς με την εκλογή του θα δώσει σημαντική προτεραιότητα σε αυτά τα ζητήματα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση με την ανικανότητά της οδήγησε στο ξεπούλημα του Συνεργατισμού

«Ενώ εσείς τόσα χρόνια κάνατε εξαιρετική δουλειά. δεν είχατε το Μαρί, δεν οδηγήσατε την οικονομία στην ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  14:52

Μακεδονικό: Στο έδαφος της ΠΓΔΜ η υπογραφή της συμφωνίας

«Ακόμη να δούμε επίσημη θέση της κυβέρνησης επί του ονοματολογικού. Ο λαλίστατος ΥΠΕΞ Χριστοδουλίδης ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:02

Στο αεροδρόμιο της Hermes το Καζίνο της Λάρνακας

«Σκέφτηκε κανείς ότι κάτι τέτοιο μπορεί να θέσει σε κίνσυνο το αεροδρόμιο;»
Melissa  |  08:23

Τάχιστα το Σχέδιο Εθελούσιας της ΣΚΤ

«Ελκιστικο σχέδιο για άτομα κάτω των 45 χρονων!! Το επόμενο που μας έμεινε να ακούσουμε είναι συνταξιοδότηση ...»
Μπιχτης  |  06:27

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση