ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:00
 

Άντρος για παιδεία: Μόνη διέξοδος ο σοβαρός διάλογος

Προηγήθηκε επιστολή του Γιώργου Λιλλήκα

Newsroom K

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τα θέματα της παιδείας απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Στην επιστολή του ο κ. Κυπριανού, αναφέρει πως η κρίση που επικρατεί στην παιδεία δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία. Σημειώνει πως είναι ορατό το ενδεχόμενο τα προβλήματα να εμποδίσουν την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μόνη διέξοδος την παρούσα στιγμή δεν είναι ο μονόλογος, αλλά ένας σοβαρός και ανοιχτός διάλογος. Ως ΑΚΕΛ απευθύνουν κραυγή αγωνίας και παράλληλα έκκληση προς τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Τέλος, τον καλούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να διαδραματίσει το ρόλο του για να ληφθούν ορθ΄πες και αναγκαίες αποφάσεις για να αποφευχθεί η πρωτοφανής κρίση και αναστάτωση.

Σημείωνεται ότι προηγήθηκε η επιστολή του κ. Λιλλήκα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Η Παιδεία στον τόπο μας διέρχεται μια πρωτόγνωρη κρίση, η οποία μας δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία, αφού τα όσα συμβαίνουν την τελευταία περίοδο πλήττουν άμεσα και ευθέως το δημόσιο σχολείο.

Είναι ήδη ορατό το ενδεχόμενο τα προβλήματα που υπάρχουν να εμποδίσουν την ομαλή έναρξη της επικείμενης σχολικής χρονιάς. Αποτέλεσμα του τραγικού αδιεξόδου στο οποίο οδηγείται η παιδεία θα είναι η θυματοποίηση των χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.

Η μόνη λογική διέξοδος την παρούσα στιγμή δεν είναι ο μονόλογος, ούτε οι αυταρχικές προσεγγίσεις, αλλά ένας σοβαρός, δημοκρατικός και ανοιχτός διάλογος. Διάλογος ο οποίος ασφαλώς δεν μπορεί να διεξαχθεί σε φιλοφρονητικές συναντήσεις με καφέ, αλλά στα θεσμοθετημένα σώματα, χωρίς προαποφάσεις και τετελεσμένα. Όπως είμαι βέβαιος ότι αντιλαμβάνεστε, αυτό εξαρτάται πλήρως από την Κυβέρνηση σας.

Ως ΑΚΕΛ απευθύνουμε κραυγή αγωνίας και έκκληση πρώτα και κύρια σε Εσάς. Σας καλούμε να διαδραματίσετε το ρόλο σας για να ληφθούν οι ορθές και αναγκαίες αποφάσεις για να αποφευχθεί αυτή η πρωτοφανής κρίση και αναστάτωση. Η Πολιτεία έχει καθήκον να φροντίσει έτσι ώστε η δημόσια παιδεία να εξέλθει το συντομότερο δυνατόν αλώβητη από την κρίση που την έριξαν λανθασμένοι χειρισμοί».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σοφία Νικολάτου: Δεν πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Τρ.Κύπρου

«Οι νικολατου και οι δικηγοροι τους να αφησουν τις δικηγοριστικες εξυπναδες διοτι ναι μεν δεν υπογραψεν ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:12

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«Κελαήδη πάλιν δεν πήρες τα χάπια σου.»
ΧΧΧ  |  08:01

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Τα είπε με Ακιντζί ο Άντρος

«....ατε, ατε, ατε...ακομα να ακουσουμε το κρα κρα του αντρου, δηλαδη την καταβαρθρωση της δικης μας ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:38

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X