ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:47
 

Άντρος: Οι Δήμοι να στηριχθούν οικονομικά για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους

Ετοιμάζονται μελέτες για να κατασκευαστούν απαραίτητα έργα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τη θέση ότι οι Δήμοι πρέπει να στηριχθούν και οικονομικά για να μπορέσουν να επιλύσουν τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να έχει καλύτερη ζωή, εξέφρασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Δημαρχείο Δρομολαξιάς – Μενεού, ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε «απόλυτα δικαιολογημένα και ταυτόχρονα απαραίτητα τα έργα που έχουν τεθεί στη συνάντηση ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή των κατοίκων. Ο Δήμος έχει ετοιμάσει σχετικές μελέτες για όλα όσα ζητά ή αιτείται να κατασκευαστούν». Εξήγησε ότι πρόκειται για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας, τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας, την υλοποίηση έργων υποδομής στους Συνοικισμούς Αυτοστέγασης και τις αποζημιώσεις για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του αεροδρομίου Λάρνακας.

Οι Δήμοι, είπε, πρέπει να στηριχθούν και οικονομικά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν, δηλαδή να επιλύσουν τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να έχει καλύτερη ζωή. Η υπόσχεση που έχουμε δώσει είναι ότι θα στηρίξουμε τα αιτήματα τα οποία είναι δικαιολογημένα» είπε και πρόσθεσε πως «ήδη έχουμε συνεννοηθεί για συγκεκριμένες ενέργειες οι οποίες θα γίνουν και ελπίζω ότι αυτές θα αποδώσουν».

Θεωρώ, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, «ότι ο Δήμος βρίσκεται σε μια πολύ καλή πορεία, αλλά με αυτά τα έργα τα οποία έχει προγραμματίσει θα γίνουν τα πράγματα πολύ καλύτερα για τους δημότες. Θεωρώ ότι και το Πολυδύναμο Κέντρο είναι άμεσης προτεραιότητας και η ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας και κάποιες κατασκευές οι οποίες χρειάζεται να γίνουν σε χώρους κοντά στη θάλασσα, για να υπάρχουν περισσότερες ανέσεις για τους λουόμενους».

Όλα αυτά, ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού, «θεωρώ ότι είναι ζητήματα προτεραιότητας τα οποία θα βελτιώσουν κατά πολύ την εικόνα του Δήμου», ευχαρίστησε «τον Δήμαρχο και την αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση» και σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης «τέθηκαν επίσης και ζητήματα που αφορούν στη Σχολική Εφορία».

Στις δικές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού Κύπρος Ανδρονίκου ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για την επίσκεψή του στο Δήμο και «την εξαιρετική διάθεσή του να δει και να συζητήσει θέματα που αφορούν το Δήμο και την πρόοδο του».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ανδρονίκου είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε «το θέμα της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Είναι ένα πολεοδομικό έργο το οποίο θεωρούμε ότι σύντομα πρέπει να αρχίσει και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ μας ενημέρωσε ότι θα στηρίξει το έργο αυτό. Επίσης συζητήθηκε η δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Νεολαίας στο Μενεού και με κάποιες ενέργειες και επαφές τις οποίες θα έχει ο Αντρος Κυπριανού θα προωθήσουμε και αυτό το έργο».

Πρόσθεσε πως «έχουμε επίσης συζητήσει για κάποια έργα υποδομής στους συνοικισμούς αυτοστέγασης τα οποία εκκρεμούν από τη δημιουργία των συνοικισμών και εδώ χρειάζεται πάλι βοήθεια».

Ο κ. Ανδρονίκου ανέφερε ακόμα ότι έχει συζητηθεί και το θέμα του αεροδρομίου «ένα πολυσυζητημένο θέμα για το οποίο μαζί με το Δήμο Λάρνακας και τις άλλες κοινότητες οι οποίες επηρεάζονται από την πτήση των αεροσκαφών, ζητούμε πάγιο αντιστάθμισμα και αποζημίωση για όλες τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του αεροδρομίου».

Είναι ένα θέμα, συνέχισε, «το οποίο θα κυνηγήσουμε μέχρι τέλους γιατί θεωρούμε ότι δεν νοείται η λειτουργία του αεροδρομίου μέσα στα δικά μας Δημοτικά όρια και ο Δήμος να μην έχει όφελος ούτε ένα σεντ. Συνεπώς αυτό το θέμα θα το κυνηγήσουμε, θα το συζητήσουμε και θα το απαιτήσουμε από το κράτος και από οποιοδήποτε άλλο φορέα γιατί είναι τεράστια αδικία για την τοπική κοινωνία».

Σε παρατήρηση ότι μέχρι σήμερα υπάρχει άρνηση από πλευράς της κυβέρνησης για το θέμα του αεροδρομίου, ο Δήμαρχος Δρομολαξιάς – Μενεού είπε πως «η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής συναντάμε την άρνηση γιατί ο Υπουργός Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων έχει με επιστολή του διατυπώσει αρνητική θέση όσον αφορά στα αιτήματά μας».

Ερωτηθείς κατά πόσον θα διεκδικηθούν νομικά οι όποιες αποζημιώσεις, ο κ. Ανδρονίκου απάντησε πως «είναι στα πλάνα μας να προχωρήσουμε ακόμα και με δικαστικά μέτρα επειδή ο Περί Δήμων Νόμος προνοεί ότι οποιεσδήποτε επιχειρήσεις λειτουργούν μέσα στα όρια μια τοπικής αυτοδιοίκησης αυτές υπόκεινται κάτω από συγκεκριμένες φορολογίες. Μαζί με το Δήμο Λάρνακας συζητάμε και αυτό το ενδεχόμενο».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Ξεκίνησε η συγγραφή του πορίσματος για ΣΚΤ

«Aγαπητοί Επίτροποι, να είστε έτοιμοι ή να σας γιουχαϊσουν ή να σας χειροκροτήσουν!»
ΑΚΑ  |  09:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση