ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:01
 

Αναστασιάδης σε Ακιντζί: Το κράτος πρέπει να είναι λειτουργικό

Δηλώσεις έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Αρχιεπισκοπή για τα όσα δήλωσε χθες στη δημοσιογραφική ο τ/κ ηγέτης

Newsroom K

"Ο κ. Ακιντζί πρέπει να καταλάβει πως το κράτος θα πρέπει να είναι λειτουργικό", απάντησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφορικά με τα όσα είπε χθες ο Μουσταφά Ακιντζί στη δική του συνέντευξη Τύπου περί συμμετοχής στις αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης, αρνούμενος όπως είπε να μπει στη διαδικασία ή τη φιλοσοφία της μειοψηφίας-πλειοψηφίας. 

Για να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα του 1960 που μόλις δυο χρόνια μετά την εγκαθύδριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρέλυσε το κράτος λόγω φορολογικών νομοθεσιών τότε, είπε ο κ. Αναστασιάδης. 

Ως προς τις 90 ημέρες που φαίνεται να έχουν τεθεί ως χρονοδιάγραμμα, από την ημέρα που θα ξεκινήσει η κ. Λουτ το πήγαινε-έλα ανάμεσα στις πλευρές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε απάντησε ότι δεν είναι θέμα συμφωνίας αλλά όριο εντός του οποίου θα πρέπει να συμφωνηθούν οι όροι αναφοράς.

Οπότε όπως προκύπτει, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να υπάρχει κατάληξη στους όρους αναφοράς. Στη συνέχεια θα κάνει έκθεση η κ. Λουτ και η διαδικασία θα έχει συνέχεια από εκεί πέρα.   

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε και στα όσα λέει η Τουρκία πέριξ των ενεργειακών της Κύπρου λέγοντας πως δεν είναι δουλειά των εγγυητριών το ενεργειακό πρόγραμμα της Λευκωσίας. 

Αρχιεπίσκοπος: Δεν τον ανησυχούν τα περί λύσης δυο κρατών

Δεν τον ανησυχούν τα όσα ακούγονται περί λύσης δυο κρατών γιατί ξέρει ότι η Τουρκία θέλει όλη την Κύπρο, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος. Σε δηλώσεις του στην Αρχιεπισκοπή, ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος δέχθηκε σήμερα τις ευχές κλήρου και λαού με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του, ερωτηθείς για το Κυπριακό, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «και θα προσπαθήσει και θα αγωνιστεί».

Σημείωσε πως δεν εξαρτάται η λύση από την Κυβέρνηση και τον εκάστοτε Πρόεδρο διότι απέναντί του έχει την Τουρκία. Και μάλιστα αυτή τη στιγμή έχει ένα Πρόεδρο της Τουρκίας, ο οποίος χάραξε μια πορεία Ισλαμική της Τουρκίας, ανέφερε.

Επεσήμανε πως ενώ «τα τελευταία 100 χρόνια η Τουρκία είχε μια ευρωπαϊκή πορεία τώρα η πορεία αυτή άλλαξε και έχει γίνει Ισλαμική». Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση πως ούτε η Ευρώπη, ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των δυο οδοφραγμάτων χθες, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως φάνηκε πως η Τουρκία και οι Τ/κ δείχνουν καλή θέληση. «Εγώ θα έλεγα αν άνοιγαν και τα Κόκκινα πράγματι θα έδειχναν καλή θέληση», σημείωσε.

«Εκεί βασανίζουν τον Κάτω Πύργο και τρία άλλα μικρούτσικα χωριουδάκια που αν άνοιγαν τα Κόκκινα που δεν έχουν κατοίκους, έχει 100 στρατιώτες περίπου Τούρκους – και τα Κόκκινα όσοι τα ξέρουν είναι ένα άγονο μέρος, είναι ένα σεληνιακό τοπίο, αλλά δεν το δίδουν, δεν το επιστρέφουν πίσω γιατί θέλουν να το ανταλλάξουν», σημείωσε. Να το ανταλλάξουν με τί, διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως «δεν αξίζει τίποτα». Και όταν θα το ανταλλάξουν στάχτη στα μάτια θα μας ρίξουν, ανέφερε.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X