ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχίζει επαφές η Δημοκρατική Παράταξη

Ποιοι θα ηγούνται της διαδικασίας και ποια θα είναι η στάση Καρογιάν

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

«Είμαστε δυο είμαστε τρεις είμαστε χιλιάδες δέκα τρεις» έγραψε στον λογαριασμό της στο facebook η πρώην βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου την περασμένη Παρασκευή με την εγγραφή της νέας Κίνησης Δημοκρατική Παράταξη, προετοιμάζοντας πως και η ίδια αποτελεί μέρος της νέας κατάστασης πραγμάτων.

Μπορεί όμως να υπέγραψαν πέραν των 300 μελών για την εγγραφή της νέας πολιτικής κίνησης που συζητείται εδώ και καιρό, ωστόσο, ερώτημα αποτελεί ακόμα το ποιος θα ηγείται της όλης διαδικασίας και ποιοι από τους παλιούς ΔΗΚΟϊκούς θα συμμετέχουν.

Ποιος θα είναι ο ρόλος του Μάριου Καρογιάν και άλλων πρωτοκλασάτων διαγραφέντων στελεχών του ΔΗΚΟ όπως η Αντιγόνη Παπαδοπούλου και η Αθηνά Κυριακίδου; Αυτό είναι ένα ερώτημα που εγείρεται καθώς τα εν λόγω στελέχη κρατούν ακόμα χαμηλούς τόνους και αποστάσεις από τη νεοσυσταθείσα κίνηση.

Όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις και η πλήρης διαμόρφωση της νέας κίνησης θα γίνει μετά και το συνέδριο στο ΔΗΚΟ, όπου και αναμένεται να κλείσει μια και καλή το κεφάλαιο των διαγραφών.

Η διαμόρφωση

Χωρίς ηγεσία και χωρίς πολιτική στέγη επί του παρόντος, η νεοσυσταθείσα κίνηση αρχίζει συναντήσεις με πρόσωπα το επόμενο δεκαήμερο.

Η Δημοκρατική Παράταξη δεν έχει ακόμη εξαγγελθεί επισήμως, αλλά έχει ήδη γίνει το πρώτο βήμα κατοχύρωσης του ονόματος στο Υπουργείο Εσωτερικών. Διεργασίες που θα ολοκληρωθούν σε ένα μήνα. Την εγγραφή της Δημοκρατικής Παράταξης ως κόμμα, την υπέβαλαν οι Μάριος Μαρκίδης και Χριστόδουλος Έλληνας ιδρυτικά στελέχη του ΔΗΚΟ. Την Κίνηση στηρίζει ο Μαρίνος Κλεάνθους, δημοτικός σύμβουλος Αγλαντζιάς, ο οποίος εκτελεί και χρέη εκπροσώπου Τύπου.

Ανάμεσα στους υποστηρίζοντες, είναι και τα αποβληθέντα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, οι Γιάννος Λακκοτρύπης και Χρίστος Φλουρέντζου όπως και οι Μιχαλάκης Κυπριανού, Στέλιος Κοιλιάρης, Σπύρος Παναγίδης, Ελένη Κολιού, Τάκης Γαβριηλίδης, Μάριος Πρωτοπαπάς, Γιάννος Τσάππας, Λένια Γεωργίου, Ντίνος Γεωργίου, Γιώργος Χρυσοστόμου, Πάμπος Δημητρίου, Σώτος Σιάλλαρος, Πάμπος Χωραΐτης και άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Αρχίζουν επαφές

Ήδη το επόμενο δεκαήμερο αναμένονται συναντήσεις και συζητήσεις τόσο με πρόσωπα του κεντρώου χώρου αλλά και με ανένταχτους πολίτες που θα μπορούν να αγκαλιάσουν την νέα προσπάθεια. Στόχος της Δημοκρατικής Παράταξης δεν είναι να αποτελέσει το αντι-ΔΗΚΟ αλλά τον νέο κεντρώο μετριοπαθή χώρο, καθώς όπως αναφέρουν διαγραφέντα ΔΗΚΟϊκά στελέχη, το ΔΗΚΟ κινείται πλέον σε ακραίες θέσεις και πολιτικές. Η νέα Κίνηση δεν έχει επί του παρόντος δική της στέγη, αλλά για τις συναντήσεις και συνεδρίες θα χρησιμοποιείται το Πολιτιστικό Κέντρο της Έγκωμης.

Κινήσεις τακτικής

Πάντως ο Μάριος Καρογιάν αλλά και άλλα πρωτοκλασάτα διαγραφέντα στελέχη δεν έχουν υπογράψει ως υποστηρίζοντες της νέας Κίνησης εγείροντας ερωτήματα. Η στάση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς ο ίδιος λίγες μέρες πριν καλούσε τον Νικόλα Παπαδόπουλο να ανακαλέσει τις διαγραφές, ενώ η Αντιγόνη Παπαδόπούλου επιδιώκει να παραμείνει στο ΔΗΚΟ μέσω δικαστικής οδού.

Το ερώτημα είναι πότε αναμένεται να ενταχθούν στην νέα πολιτική κίνηση. Όπως επισημαίνουν πολιτικές πηγές, κανείς δεν πιέζει για τις οποιεσδήποτε κινήσεις, ενώ ο Μάριος Καρογιάν αναμένεται να μελετήσει σοβαρά τα επόμενα βήματά του. Αυτό θα εξαρτηθεί βεβαίως από την ανταπόκριση που θα έχει η επαφή των στελεχών της νέας κίνησης με τον κόσμο. Σύμφωνα πάντως με πηγές του χώρου, σημαντικές εξελίξεις θα υπάρξουν μετά και το συνέδριο του ΔΗΚΟ που θα γίνει τον Ιούνιο.

Αναζητείται ηγέτης

Το ποιος θα ηγείται της κατάστασης είναι ένα ζήτημα που συζητείται εδώ και καιρό. Ο Μάριος Καρογιάν έχει δεχθεί πιέσεις για να αναλάβει την ηγεσία, ωστόσο, ο ίδιος δεν φέρεται να έχει τέτοια επιθυμία. Είχε ακουστεί βέβαια και το όνομα του Άγγελου Βότση, αλλά ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος επί του παρόντος να εγκαταλείψει το άρμα του ΔΗΚΟ.

Ο Μάριος Καρογιάν φέρεται να ευνοεί την ανάδειξη ενός νέου άφθαρτου προσώπου. Σε ένα τέτοιο σενάριο, τα βλέμματα στρέφονται γύρω από τον Μαρίνο Κλεάνθους ο οποίος εκτελεί επί του παρόντος χρέη εκπροσώπου τύπου, ενώ κάποια στελέχη πρότειναν τον Βασίλη Πάλμα, ο οποίος ωστόσο λόγω και της θέσης του στο κυβερνητικό σχήμα, φαίνεται να μην επιθυμεί μία τέτοια εμπλοκή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Καδής: Δεν έχουμε περιθώριο για διαμάχες στο χαλλούμι

«Ούτε περιθώριο για ανοχή της ανεπάρκειας έχουμε!!!»
Ai Em  |  11:39

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση