ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:15
 

Προωθούν περιορισμό θητειών στον ΔΗΣΥ

Για τρεις συνεχόμενες και πλήρεις θητείες σε κομματικούς και πολιτειακούς αξιωματούχους ξεκινώντας από το 2023

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε καταστατικό συνέδριο προχωρεί την 4η Ιουλίου ο Δημοκρατικός Συναγερμός με στόχο τον εκσυγχρονισμό του κόμματος και με στόχο να έρθει πιο κοντά στη βάση.

Όπως όλα δείχνουν στο Πολιτικό Γραφείο που θα συνεδριάσει το απόγευμα της Δευτέρας, το πρώτο με τη νέα ηγεσία, θα παρουσιαστούν οι κύριες καταστατικές αλλαγές.

Οι κύριες αλλαγές
Η πιο σημαντική είναι ο περιορισμός των θητειών κομματικών και πολιτειακών αξιωματούχων, που σύμφωνα με πληροφορίες φτάνουν τις τρεις θητείες, όπως άλλωστε και το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει στην επιτροπή Νομικών η κυβέρνηση. Από μία τέτοια εξέλιξη θα άλλαζε άρδην η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, καθώς Στέλλα Κυριακίδου, Νίκος Τορναρίτης και Κωστάκης Κωνσταντίνου, ωστόσο όπως όλα δείχνουν αυτό θα ισχύσει αν περάσει από το 2026. Το ίδιο θα ισχύσει και στην περίπτωση των δημάρχων αλλά και κομματικών αξιωματούχων του κόμματος. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η εν λόγω πρόνοια του περιορισμού θητειών ήταν πρόταση της Νεολαίας του κόμματος ΝΕΔΗΣΥ. 

Πέραν του ζητήματος των θητειών και προωθείται η κατάργηση του εκλεκτορικού συστήματος ούτως ώστε το σύνολο των μελών να εκλέγει την ανώτατη ηγεσία του κόμματος. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι εσωκομματικές εκλογές, για ανώτατη ηγεσία, πολιτικό γραφείο και επαρχιακές επιτροπές θα γίνονται σε μία μέρα, με τις εκλογές των τοπικών επιτροπών να ακολουθούν. Την ίδια στιγμή προβλέπεται πρόνοια ώστε η Πρόεδρος της Γυναικείας Οργάνωσης του ΔΗΣΥ (ΓΟΔΗΣΥ) να εκλέγεται από τις γυναίκες-μέλη του κόμματος.

Γρίφος οι συνεργάτες
Πάντως ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου κρατά σιγή ιχθύος γύρω από το ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του. Έστω κι αν κάποια ονόματα έχουν δημοσιοποιηθεί όπως το σενάριο ο βουλευτής Λευκωσίας Δημήτρης Δημητρίου να αναλάβει τη θέση του εκπροσώπου τύπου και ο Γιώργος Λυσανδρίδης τη θέση του διευθυντή του κόμματος, τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί. Το αν οι όποιες ανακοινώσεις γίνουν μετά και το καταστατικό συνέδριο, θα διαφανεί το επόμενο διάστημα. Όπως λένε κομματικές πηγές πάντως, το ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στο ταξίδι που προγραμματίζει ο Αβέρωφ Νεοφύτου στο Παρίσι την Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση