ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βίκτωρας: Λαϊκίζουν και παραπλανούν για το έγγραφο

Αντιδράσεις προκάλεσε το έγγραφο που έδωσε στην δημοσιότητα το ΔΗΚΟ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος κάλεσε εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου να σταματήσουν να παραπλανούν το λαό και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων σε σχέση με έγγραφο στο οποίο εμφανίζουν όπως είπε, ως σύγκλιση τη θέση για διορισμό από κοινού από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων των μεταβατικών μελών των θεσμών και αξιωματούχων.

Δήλωσε ακόμη ότι θέλει να πιστεύει ότι πρόκειται περί λάθους γιατί είπε, αν είναι εκ προθέσεως που λέγονται διάφορα πράγματα τότε η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η Κυβέρνηση εκφράζει τη μεγάλη της λύπη γιατί κάποιοι, δεν μπορούν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και ενόψει των προεδρικών εκλογών και για προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως είπε, όχι μόνο λαϊκίζουν και παραπλανούν, αλλά ψευδόμενοι προκαλούν τεράστια προβλήματα στην εθνική μας υπόθεση.

«Οι εκλογές κάποιοι στιγμή θα τελειώσουν, θα έχουμε νέα Κυβέρνηση και νέο Πρόεδρο, και θα έχουμε να διαχειριστούμε το Κυπριακό, είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για την βιωσιμότητα του κυπριακού ελληνισμού η διαχείριση του Κυπριακού ώστε κάποιοι πρέπει είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, να είναι πιο μελετημένοι, πιο διαβασμένοι και ελπίζω ότι είναι λόγω αστοχίας που έχουμε αυτή την λυπηρή αντιπαράθεση, γιατί αν δεν είναι αστοχία και είναι εκ προθέσεως τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα», ανέφερε.

Ο Αναπληρωτής ΚΕ είπε πως, όπως ξεκαθάρισε και χθες, τον Οκτώβριο του 2017 μετά από συνεδρίαση στις 6 Οκτωβρίου , ο γραμματέας του Εθνικού και αφού προηγήθηκε συζήτηση για την έναρξη ισχύος της λύσης και ζητήθηκαν οι θέσεις που συζητούνταν εκείνη την ώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εκ μέρους της δικής μας πλευράς, απέστειλε τις προκαταρκτικές θέσεις τις οποίες συζητούσε η δική μας πλευρά στο τραπέζι με ένα έγγραφο ημερομηνίας 9/11/2015.

«Έκτοτε και μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2016 απόρροια όλων των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων στο τραπέζι των συνομιλιών, η τελική πρόταση της δικής μας πλευράς είναι εκεί και είναι ξεκάθαρη και περιλαμβάνεται και στο τρίπτυχο που έχουν μπροστά τους οι ηγέτες των κομμάτων όπως τους δόθηκε μετά την τελευταία συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου , και γι’ αυτό δεν μπορεί κανείς να δηλώνει άγνοια για αυτό το θέμα, η θέση της ε/κ πλευράς είναι ξεκάθαρη, οι δύο ηγέτες, εάν και εφόσον υπάρχει κατάληξη και υπάρχει και θετική απάντηση από τα δημοψηφίσματα, θα είναι αρμόδιοι την επόμενη μέρα για να δημιουργήσουν, για να είναι όλοι οι θεσμοί και αξιωματούχοι οι προσωρινοί, οι μεταβατικοί, στη θέση τους μέχρι να γίνουν εκλογές ή μέχρι αυτές να παράξουν αξιωματούχους, που θα μπορούν να διορίσουν εκείνους που πρέπει να διοριστούν», ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι αυτή είναι μια αρμοδιότητα των δύο ηγετών που θα έχουν μετά τη λύση, είναι ξεκάθαρο, και θα την συνυπογράψουν γιατί θα έχουμε ένα κράτος.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε ότι το ποιος διαλέγει ή επιλέγει από την κάθε κοινότητα για τους προσωρινούς αξιωματούχους που θα μπουν στους θεσμούς, είναι ξεκάθαρο και είναι ξεκάθαρη η θέση μας στο έγγραφο της 1ης Νοεμβρίου 2016, ότι την τελική αρμοδιότητα θα την έχει ο αντίστοιχος ηγέτης της κάθε κοινότητας και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

«Να επισημάνω ότι ακόμη και στο έγγραφο που δυστυχώς έδωσε στη δημοσιότητα ενεργώντας χωρίς καμία σοβαρότητα το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου- και αποδεικνύεται πόσο σοφή ήταν η ενέργεια να μην δίνονται έγγραφα γιατί αυτά αλλάζουν και με πόση επιπολαιότητα αυτοί που τόσο καιρό ζητούσαν τα έγγραφα τα δίνουν τώρα στη δημοσιότητα -και σε αυτό φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα γίνεται και διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις από τον κάθε ηγέτη και δεν θα εξαιρεθούν στη διαβούλευση και την τελική απόφαση την έχει ο ηγέτης της κάθε κοινότητας γι’ αυτούς που θα διορίζονται από την κοινότητά του», ανέφερε.

Είπε ακόμη πως είναι ξεκάθαρο, επίσης στο τρίπτυχο που δόθηκε στους ηγέτες των κομμάτων και είναι ενώπιον τους κάτω από τον τίτλο μεγάλες αποκλίσεις και στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα και αυτή είναι η θέση της ε/κ πλευράς «ότι ο κάθε ηγέτης θα διορίζει τους προερχόμενους από την δική του κοινότητα και φαίνεται με μπλε γράμματα, ενώ με κόκκινα γράμματα φαίνεται ξεκάθαρα η τ/κ θέση που ζητά από κοινού να γίνονται οι διορισμοί».

«Άρα, αν υπάρχει ο ελάχιστος σεβασμός στον κόσμο, έχουν ενώπιον τους και το τρίπτυχο, ας το ξαναδιαβάσουν και ας πουν ότι έκαναν λάθος, θέλω να το αποδίδω σε λάθος, γιατί οτιδήποτε άλλο ξεπερνά τα όρια μιας σωστής σε πολιτικά πλαίσια και όρια προεκλογικής εκστρατείας», ανέφερε.

Σε ερώτηση τι γίνεται σε περίπτωση που υπάρχουν αντιρρήσεις και ενστάσεις από την άλλη πλευρά για ονόματα που θα τοποθετηθούν και αν θα έχει το δικαίωμα του βέτο ο άλλος ηγέτης, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

«Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες και φαίνονται και από το τρίπτυχο, οι θέσεις της τ/κ πλευράς είναι εκεί και σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει σύγκλιση και καταγράφεται ως ‘μεγάλες αποκλίσεις’, είναι απαράδεκτο, να παίρνουν τα έγγραφα και να είναι εις γνώση τους ότι με κόκκινο είναι οι θέσεις της τ/κ πλευράς, με μπλε της ε/κ πλευράς και να χρεώνουν τις θέσεις της τ/κ πλευράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι απαράδεκτο και θα πρέπει να ακολουθηθεί ο ελάχιστος πολιτικός πολιτισμός σε αυτή την εκστρατεία και να μπουν όρια», ανέφερε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι ο ΠτΔ δεν έχει μετανιώσει που έδωσε τα έγγραφα στη δημοσιότητα.

«Ο κυπριακός λαός που έχει περισσότερη κρίση από πολλούς που νομίζουν ότι μπορούν να τον χειραγωγήσουν με τέτοιες μεθόδους, μπορεί να τους κρίνει και τις ενέργειές τους και τις τακτικές τους και είναι απογοητευμένος ο λαός από αυτά που βλέπει», κατέληξε.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Παυλόπουλος: Δε νοείται συνομοσπονδία με τη μορφή που κάποιοι θα ήθελαν

«ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ… ΥΠΝΟΒΑΣΙΕΣ Σήμερα, η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σεβαστή ανά το παγκόσμιο επειδή, πρωτίστως, ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, Β.Α., Μ.Α.  |  12:16

Βαφτίζουν ως «χαλλούμι» λευκό τυρί από αγελαδινό γάλα

«Συνεχίζεται να επιδοτείτε τους εκατομμυριούχους αγελαδοτρόφους ρε αρνιά, μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε ...»
Αρμαγεδών  |  08:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση