ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Βήματα από τη Λευκωσία αναμένει ο Ερντογάν

Πραγματοποίησε δηλώσεις στον τουρκικό τύπο κατά την επιστροφή του από τα κατεχόμενα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Δηλώσεις που αφορούν το Κυπριακό πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν κατά την επιστροφή του από τα κατεχόμενα, τις οποίες μεταδίδει η τ/κ ιστοσελίδα Haber Kıbrıs.

«Από την περίοδο του Κοφί Αννάν είμαι εγώ αυτός που έχει εμπλακεί στην διαδικασία (συνομιλίες στο Κυπριακό) και γνωρίζει καλά το χρονοδιάγραμμα και ενθαρρύνει (τις πλευρές) για την λύση του Κυπριακού Προβλήματος. Όταν το ο Αννάν ήρθε σε εμένα δυο φορές και μου είπε «δεν μπορώ πια να το λύσω» του είπα «να πάμε μαζί, θα δείτε ότι η Τουρκία δεν θα σας ντροπιάσει, εμείς θα είμαστε πάντα ένα βήμα πιο μπροστά από την ε/κ πλευρά». Μου ζήτησαν ένα χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας. Αυτήν την συζήτηση την κάναμε στο Νταβός. Μετά από μια εβδομάδα ξεκίνησαν οι συνομιλίες», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Στην συνέχεια της τοποθέτησης του, ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε πως «φυσικά (και σε αυτήν την περίπτωση) πράξαμε και πάλι το καθήκον μας. Από την δική μας σκοπιά, η μεγαλύτερη περιπέτεια ήταν αυτή του Bürgenstock. Προσεγγίσαμε το θέμα με σοβαρότητα. Δυστυχώς και πάλι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους. Από εκείνη την περίοδο μέχρι σήμερα, κάθε φορά που έρχεται στο τραπέζι αυτό το ζήτημα, η ε/κ πλευρά αποφεύγει το τραπέζι των συνομιλιών με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η ΤΔΒΚ έχει παραμείνει ανέκαθεν με αποφασιστικότητα στο τραπέζι. Η Τουρκία απέδειξε αποφασιστική στάση ως εγγυήτρια δύναμη. Δυστυχώς οι υπόλοιπες εγγυήτριες δυνάμεις δεν τήρησαν παρόμοια αποφασιστική στάση».

Το μέλλον του Κυπριακού

Σε ότι αφορά το μέλλον του Κυπριακού, ο κ. Ερντογάν επεσήμανε τα εξής: «Την επόμενη περίοδο η Τουρκία θα διατηρήσει την στάση της. Μέχρι που; Δεν είναι εύκολο να δοθεί απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Αργά ή γρήγορα και εμείς ως Τουρκικής Δημοκρατία θα λάβουμε μια απόφαση. Αν θα γίνει, θα γίνει (η λύση). Θα τους πούμε το εξής: «Από τώρα και στο εξής σκεφτείτε το εσείς». Και θα πραγματοποιήσουμε το βήμα μας».

Τέλος, δήλωσε πως «ο λαός της βόρειας Κύπρου έχει ιδιαίτερη θέση για εμάς. Όπως είναι σημαντικός ο δικός μου πολίτης, αδελφός στην Τουρκία, έτσι και οι αδελφοί μας στην ΤΔΒΚ είναι εξίσου σημαντικοί για μας. Έτσι, όπως τους παρείχαμε κάθε είδους υποστήριξη μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε να τους παρέχουμε και στην συνέχεια»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Τις απώλειες εσόδων θα τις αναπληρώσουν τα ναυτάκια του Έκτου Στόλου! (Εδώ γελάμε). Αρκετά μας άντεξαν ...»
CGA  |  08:25

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση