ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκλεισε τον φάκελο Χάσικου η Επιτροπή για το Ασυμβίβαστο

Αναρμόδια να επιληφθεί του όλου θέματος μετά την παραίτηση του τέως ΥΠΕΣ - Η πρώτη αντίδραση Χάσικου

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Σε τερματισμό της διερεύνησης των καταγγελιών αναφορικά με ενδεχόμενη παραβίαση της Νομοθεσίας περί Ασυμβίβαστου από πλευράς του Σωκράτη Χάσικου προχώρηση η Επιτροπή Διερεύνησης Ασυμβιβάστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η Επιτροπή, στις 18.5.2017, λαμβάνοντας υπόψη ότι το υπό διερεύνηση πρόσωπο έπαυσε να έχει το αξίωμα του Υπουργού από τις 11.5.2017, μετά από μελέτη των περί του Ασυμβιβάστου προς την Άσκηση των Καθηκόντων Ορισμένων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας Ορισμένων Επαγγελματικών και Άλλων Συναφών Δραστηριοτήτων τους Νόμων του 2008 έως 2017, κατέληξε ότι δεν έχει πλέον αρμοδιότητα συνέχισης της διερεύνησης ενδεχόμενου ασυμβίβαστου στο πρόσωπο του κ. Χάσικου και αποφάσισε όπως τερματίσει την εξέταση του θέματος.

Η εμπλοκή της Επιτροπής είχε ξεκινήσει μετά από επιστολή που έλαβε από τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας στις 21.2.2017, σχετικά με καταγγελία του, κατά του τέως Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικού, αναφορικά με τη Σύμβαση μίσθωσης ακινήτου με το δημόσιο, συμφερόντων του ιδίου. Ο τέως Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος, σε απάντηση σχετικών επιστολών της Επιτροπής, διαβίβασε τις γραπτές παραστάσεις του στις 3.5.2017 και, μεταξύ άλλων, πληροφόρησε την Επιτροπή ότι ο ίδιος έχει οικεία βουλήσει αποξενωθεί της ιδιοκτησίας των επίμαχων μετοχών.

Επιπρόσθετα, επίσης στις 3.5.2017, ο κ. Χάσικος ενημέρωσε την Επιτροπή ότι είχε υποβάλει την παραίτησή του από το αξίωμα του Υπουργού. Η παραίτηση του Υπουργού έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 11.5.2017. Μετά την εξέλιξη αυτή η Επιτροπή αποφάσισε να τερματίσει την έρευνα λόγω αναρμοδιότητας.

Πρώτη αντίδραση Χάσικου

Ο τέως Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σύμφωνα με πληροφορίες της "Κ" εξέφρασε την έκπληξή του για το πόρισμα της Επιτροπής και την απόφασή της να τερματίσει τη διερεύνηση επειδή έκρινε ότι είναι αναρμόδια να επιληφθεί του θέματος μετά την παραίτηση Χάσικου. 

Από το περιβάλλον του τέως Υπουργού αυτό το οποίο τονίστηκε στην "Κ" είναι ότι ουδέποτε ο ίδιος παραδέχθηκε ότι οι ενέργειές του παραβίαζαν τον νόμο περί ασυμβίβαστου. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X