ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεργασίες για «κυβέρνηση» τ/κ δεξιάς στα κατεχόμενα

Ποιες οι εξελίξεις στο παρασκήνιο της τ/κ πολιτικής σκηνής και ποιοι οι ενδοιασμοί του Ντενκτάς;

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σε μια περίοδο που το ένα τουρκοκυπριακό κόμμα μετά το άλλο απορρίπτει το ενδεχόμενο της συνεργασίας με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), στην νέα, πολυκομματική «συγκυβέρνηση», παράγοντες της τ/κ Δεξιάς κινητοποιούνται και επιχειρούν παρασκηνιακά να καλλιεργήσουν το κατάλληλο έδαφος για την ανάδειξη μιας νέας δεξιάς «κυβέρνησης συμμαχίας».

Συγκεκριμένα, στελέχη διάφορων τ/κ δεξιών κομμάτων επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο συμφωνίας και συνεργασίας, πάνω στο οποίο θα βασιστεί η δημιουργία της «συγκυβέρνησης» του ΚΕΕ-Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΚ)-Κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ).

Το ΚΑ που υποστηρίζουν κυρίως οι έποικοι, δεν έχει κλείσει την πόρτα στο προαναφερόμενο σενάριο. Ωστόσο, οι επαναληπτικές «εκλογές» παραμένουν ως η προτεραιότητα του. Παρόλα αυτά, τα στελέχη του δεν αποκλείουν κανένα σενάριο και αναμένουν την τελική «προσφορά» του ΚΕΕ για την είσοδο στο νέο «κυβερνητικό σχήμα».

Το πρόβλημα με τον Ντενκτάς

Το νέο εγχείρημα της τ/κ Δεξιάς, την προκειμένη στιγμή σκοντάφτει πάνω σε ένα σημαντικό εμπόδιο, το οποίο ακούει στο όνομα Σερντάρ Ντενκτάς.

Ο κ. Ντενκτάς δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με το ΚΑ, το οποίο στέρησε από το ΔΚ μια σημαντική μερίδα της «εκλογικής» βάσης του. Ο κ. Ντενκτάς προσεγγίζει αυτήν την εξέλιξη ως «προδοσία» και δεν επιθυμεί να δει το κόμμα του, στην νέα περίοδο, να ενώνει τις δυνάμεις του με το ΚΑ.

Επίσης, ο κ. Ντενκτάς λαμβάνει υπόψη του και άλλες πραγματικότητες. Θεωρεί ότι η «συγκυβέρνηση» με το ΚΕΕ δεν ωφέλησε το κόμμα του. Ακόμη, μελετά τις νέες πολιτικές ισορροπίες εν όψει των «προεδρικών εκλογών» του 2020.

Οι τελευταίες πληροφορίες της «Κ» δείχνουν ότι κύκλοι του ΚΕΕ έχουν ήδη φέρει αντιμέτωπο τον κ. Ντενκτάς με ένα σοβαρό δίλημμα: Είτε συνεργάζεσαι μαζί μας είτε υποκύπτεις στους εκβιασμούς του Κουντρέτ Όζερσαϊ και της αντιπολίτευσης και δίνεις την συγκατάθεση του για την έναρξη της εκδίκασης μια σειρά υποθέσεων διαφθοράς, στις οποίες εμπλέκεται και το όνομα σου.

Ως γνωστόν, ο κ. Όζερσαϊ και μερίδες της αντιπολίτευσης ζητούν τον σχηματισμό μια «κυβέρνησης», προτεραιότητα της οποίας θα είναι η μεταβίβαση φακέλων διαφθοράς και παρανομιών στη «δικαιοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Κριτική Ακιντζί στους Ε/κ με αφορμή την επέτειο της 20ης Ιουλίου

«Θερμούς χαιρετισμούς στον Άντρο Κυπριανού!!!!!!!! »
knak  |  12:01

Εκφράζει λύπη το ΑΚΕΛ για τις δηλώσεις Καμμένου

«Για τις προχθεσινές ΄΄ομορφες` δηλώσεις του Ακκιντζί δεν έχετε να πείτε τίποτε ρε κομμουνιστικό κόμμα ...»
knak  |  11:58

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια αντικατοχική εκδήλωση της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα

«Ένας αποτυχημένος πολιτικός που έγινε και πρέσβης!!! »
knak  |  11:56

Στις 23 Ιουλίου στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΕΞ

«O μάστρος του σκακιού ήρθε να μετακινήσει το πιόνι που ως γνωστό τα πιόνια δεν έχουν ούτε νου ούτε και ...»
knak  |  11:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση