ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Διεργασίες για πρόωρες «εκλογές» στα Κατεχόμενα

Με πρωτοβουλία των δυο μεγαλύτερων τουρκοκυπριακών κομμάτων

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Διαβουλεύσεις για διεξαγωγή πρόωρων «εκλογών» λαμβάνουν χώρα στα Κατεχόμενα με πρωτοβουλία των δυο μεγαλύτερων τουρκοκυπριακών κομμάτων.

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «Πρωθυπουργού», προτείνει την ημερομηνία της 7ης Ιανουαρίου ως ημέρα διεξαγωγής των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών». Νωρίτερα, ο Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν είχε επιτεθεί κατά του Τουφάν Έρχιουμαν με σκληρά λόγια και είχε ζητήσει από τον ίδιον να τοποθετηθεί σχετικά με την ημερομηνία των «εκλογών».

Μετά την σχετική τοποθέτηση του κ. Έρχιουμαν στο Μπαϊράκ, ο κ. Όζγκιουργκιουν πραγματοποίησε νέα δημόσια παρέμβαση από την συχνότητα του «δημόσιου» ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ο ίδιος ευχήθηκε ότι η νέα κίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει θετικά αποτελέσματα για την τ/κ κοινότητα. Επίσης, δήλωσε ότι από τώρα και στο εξής θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο «νόμος».

Η δήλωση του κ. Όζγκιουργκιουν εκλαμβάνεται από μερίδες του τ/κ και του τουρκικού τύπου ως εξαγγελία πρόωρων «βουλευτικών εκλογών». Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, η ημερομηνία των «εκλογών» πλέον έχει «κλείσει».

Δεν συμφωνεί ολόκληρη η τ/κ Δεξιά
Παρά την βεβαιότητα που εκφράζουν τα τουρκικά και τα τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα, υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες που δεν επιτρέπουν την παρούσα στιγμή στον κ. Όζγκιουργκιουν να δηλώσει με ξεκάθαρο τρόπο ότι αποδέχεται την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρώτα από όλα, στο εσωτερικό του κόμματος του, υπάρχουν στελέχη και «βουλευτές» που δεν συμφωνούν με την ιδέα της επιτάχυνσης των διαδικασιών για τις πρόωρες «εκλογές» για προσωπικούς και κομματικούς λόγους.

Παρόμοια είναι και η άποψη του Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος επιμένει για το γεγονός ότι οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν στα μέσα του 2018.

Τέλος, ακόμη και σε περίπτωση που ο κ. Όζγκιουργκιουν αποδεχθεί άμεσα την νέα πρόταση, εκκρεμούν διαδικασίες στην «βουλή», οι οποίες είναι χρονοβόρες και ενδέχεται να μην ολοκληρωθούν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στενοί συνεργάτες του «Πρωθυπουργού» επιμένουν ότι ο ίδιος δεν φέρει καμία ένταση για την ημερομηνία της 7ης Ιανουαρίου.

 

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Μοντέλο συνεργασίας ή αναστολή εργασιών η πρόταση Τ/κ για ΑΟΖ

«Σχετικά με την πρόθεση των Ελληνοκυπρίων να ζήσουν ειρηνικά και ισότιμα με τους Τουρκοκύπριους ιδιαίτερα ...»
Russ  |  14:37

Αναστασιάδης: Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά

«Κτίσαμε μια χώρα στην οποία ούτε οι Έλληνες ούτε οι Τούρκοι της Κύπρου πιστέψαμε πραγματικά ποτέ. Την ...»
Russ  |  14:31

Συνέχεια στις Βρυξέλλες θα δώσει η Κύπρος για τουρκική Navtex

«Δυστυχως η παρανομια ξεκινησε απο την Ε/Κ ηγεσια με το σφετερισμο του κοινου κρατους με τους τ/κ το ...»
RUss  |  14:28

Χριστοφόρου: Η απομείωση υπεραξίας της Λαϊκής κυμαινόταν 330- 576 εκ.

«Ο Παναγιώτης Κουννής, για όσους δεν το γνωρίζουν, ανάγκαζε τους υπαλλήλους του να τηλεφωνούν σε καλούς ...»
knak  |  10:10

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση