ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΚΟ - Ελένη συζητούν συνεργασία

Η γραμματεία του ΔΗΚΟ εξουσιοδότησε τον Ν. Παπαδόπουλο να συνεχίσει τις συζητήσεις με την Ελ. Θεοχάρους για συμπερίληψή της στο ψηφοδέλτιο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Σε συνεχείς διαβουλεύσεις βρίσκεται πλέον ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους για τη συμπερίληψη της τελευταίας στο ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος στις ευρωεκλογές.

Κατά τη συνεδρία της γραμματείας του ΔΗΚΟ συζητήθηκαν οι επαφές που είχε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ με την Ελένη Θεοχάρους για συνεργασία στις επικείμενες ευρωεκλογές. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας δόθηκε η εξουσιοδότηση στον Νικόλα Παπαδόπουλο να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με την Ελένη Θεοχάρους θέτοντας ωστόσο χρονοδιάγραμμα στην όλη συζήτηση. Όπως λένε κομματικοί κύκλοι πριν από το τέλος του χρόνου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Στο Δημοκρατικό Κόμμα επισημαίνουν πως είναι ανοικτοί σε μία τέτοια συνεργασία δεδομένου ότι η κα Θεοχάρους θα συμμετέχει ως προσωπικότητα στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ. Η όποια τελική απόφαση θα ληφθεί από τα συλλογικά όργανα της Αλληλεγγύης.

Η τελική απόφαση για τη συνεργασία Θεοχάρους - ΔΗΚΟ θα ληφθεί από τα συλλογικά όργανα της Αλληλεγγύης

Από πλευράς της Αλληλεγγύης επιβεβαιώνεται ότι γίνονται διαβουλεύσεις με το ΔΗΚΟ, όπως ωστόσο λένε γίνονται διαβουλεύσεις και με την ΕΔΕΚ. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι την τελική απόφαση θα λάβει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Την ερχόμενη Παρασκευή το Πολιτικό Γραφείο της Αλληλεγγύης θα ορίσει και χρονοδιάγραμμα για το ζήτημα των ευρωεκλογών.Υπάρχει πάντως έντονα η άποψη εντός των κύκλων της Αλληλεγγύης πως το κόμμα θα πρέπει να κατέλθει σε συνεργασία και όχι υπό την ομπρέλα άλλου κόμματος. Το αν κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης των δύο μερών βρεθεί η χρυσή τομή, είναι ένα ζήτημα ανοικτό.

Προς αυτόνομη κάθοδο η ΕΔΕΚ

Προς αυτόνομη κάθοδο φαίνεται να οδηγείται η ΕΔΕΚ, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο να έχει ήδη προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με πρόσωπα που θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Στη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ διαπιστώθηκε πως οι προτάσεις που υπάρχουν και έχουν δοθεί στην ΕΔΕΚ δεν μπορούν να οδηγήσουν σε μία αξιόπιστη συνεργασία.

Εξουδιοδοτήθηκε ωστόσο ο Πρόεδρος του κόμματος να προχωρήσει σε μια τελευταία προσπάθεια σε διμερές επίπεδο για να διαπιστωθεί ενδεχόμενη βελτίωση των προτάσεων που έχουν δοθεί προς άρση των προβλημάτων που υπάρχουν ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια συνεννόησης. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατό η αυτόνομη κάθοδος της ΕΔΕΚ στις επερχόμενες ευρωεκλογές πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X