ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:06
 

Διπλασιάζεται το κατά κεφαλήν εισόδημα για τους Τ/κ

Θα φτάσει τις 25.000 δολάρια από τις 13.000 που είναι σήμερα δήλωσε ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το κατά κεφαλήν εισόδημα στους Τ/κ θα φτάσει τις 25.000 δολάρια από τις 13.000 που είναι σήμερα και όταν αυτό γίνει «το πρόβλημα θα έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό» δήλωσε ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Ρετζέπ Ακντάγ, στο πλαίσιο συνέντευξης του στο Cnn Turk.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ανκτάγ επικεντρώθηκε στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του ψευδοκράτους, λέγοντας ότι αυτό θα είναι και η λύση του κυπριακού προβλήματος σε αυτό, διερωτώμενος «τι άλλη λύση θα αναζητήσουμε»;

Σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί, ο Ρετζέπ Ακντάγ είπε ότι για τον ίδιο το πρόβλημα έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό. «Θα αυξήσουμε το κατά κεφαλήν εισόδημα από 13 χιλ. σε 25 χιλ. δολάρια. Αυτό είναι το όλο θέμα. Όταν εκεί θα είναι μια καλύτερη χώρα για να ζήσει κάποιος, τότε το κυπριακό πρόβλημα θα επιλυθεί ουσιαστικά».

Το θέμα της υγείας, συνέχισε ο Τούρκος αξιωματούχος, είναι το πρώτο για τους Τ/κ αλλά και τους Ε/κ. Με τη βοήθεια του Θεού, ανέφερε, σε δύο χρόνια ο τομέας της υγείας στο ψευδοκράτος θα στέκεται μόνος του στα πόδια του, θα κατασκευάσουν ένα μεγάλο νοσοκομείο στη Λευκωσία στα πρότυπα των νοσοκομείων στα αστικά κέντρα της Τουρκίας, θα αλλάξουν το σύστημα υγείας. Ακόμα και οι Ελληνοκύπριοι, είπε θα έρθουν σε αυτό το καινούργιο νοσοκομείο.

Η ε/κ πλευρά, πρόσθεσε, είχε τεράστια ανάπτυξη με την υποστήριξη της ΕΕ, αλλά οι πολίτες στα κατεχόμενα πίνουν «υπέροχο νερό», ενώ οι Ε/κ δεν μπορούν.

Για την ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας κατεχομένων, ανέφερε ότι το τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων εργάζεται σε αυτό το έργο. «Αν οι Ε/κ θέλουν, μπορούμε επίσης να τους παρέχουμε κι αυτούς νερό, αλλά δεν το κάνουν».

Σήμερα, κατέληξε, επικεντρώνονται στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του ψευδοκράτους που γίνεται μια υπέροχη χώρα για ζει κάποιος. «Βλέπω τη λύση του προβλήματος σε αυτό. Ποια άλλη λύση θα επιδιώξουμε; "

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση