ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΗΣΥ: Ο Νικόλας στον β’ γύρο θα ψήφιζε ΑΚΕΛ

Εντάσεις στο προεκλογικό σκηνικό λόγω της συνέντευξης Νικόλα Παπαδόπουλου στην «Κ»

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος ομολογεί ότι σε έναν δεύτερο γύρο θα ψήφιζε την υποψηφιότητα του ΑΚΕΛ επισημαίνει σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου με αφορμή τη συνέντευξη του Νικόλα Παπαδόπουλου στην «Κ» σχετικά με τον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών. Ο κ. Προδρόμου διερωτήθηκε αν η έγνοια του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου είναι πράγματι το κυπριακό ή απλώς υποκινείται από εχθρότητα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Αφορμή των έντονων επικρίσεων του ΔΗΣΥ προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο στάθηκε η συνέντευξη του στην «Κ». Κληθείς ο κ. Παπαδόπουλος να σχολιάσει στη συνέντευξή του αν ο ίδιος θα στηρίξει Σταύρο Μαλά στο ενδεχόμενο που περάσει στον β’ γύρο απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε τα εξής: «Η δική μας υποψηφιότητα θα βρίσκεται στο Β’ γύρο. Και το κάλεσμα μου στον κόσμο της Αριστεράς, με τον οποίο όντως ο κεντρώος χώρος έδωσε κοινούς αγώνες στο παρελθόν, είναι ειλικρινές και ξεκάθαρο: Όταν όλοι μας ζητούμε να τερματιστεί η διακυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη, είναι λογικό ότι στο Β’ γύρο θα πρέπει στηριχτεί από όλους αυτός που οι πολίτες, με την ψήφο τους στον Α’ γύρο, θα έχουν επιλέξει να είναι ο αντίπαλος του κ. Αναστασιάδη» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Μέχρι τώρα η υποψηφιότητα του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, υποτίθεται ότι εστιάζεται στο κυπριακό ζήτημα.

Όταν όμως κάποιος τον ακούει να ομολογεί ότι σε ένα δεύτερο γύρο θα ψήφιζε την υποψηφιότητα ΑΚΕΛ,

- δηλαδή ότι θα ψηφίσει αυτούς που στο Κραν Μοντανά ήθελαν ο Πρόεδρος να υποχωρήσει και να κάνει συζήτηση με όλα τα θέματα πακέτο,
- δηλαδή να ψηφίσει στο β’ γύρο αυτούς που επικρίνουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη επειδή δεν έκλεισε συμφωνία με τις γνωστές αξιώσεις της Τουρκίας, τότε διερωτάται πράγματι κάποιος αν αυτή είναι η προσέγγιση στο κυπριακό στη βάση την οποία έκαναν συμφωνία τρία κόμματα για την υποψηφιότητα του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου.

Διερωτάται ο πολίτης αν η έγνοια του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου είναι πράγματι το κυπριακό ή απλώς υποκινείται από εχθρότητα προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Προδρόμου.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως οι εντάσεις προέκυψαν από την Κυριακή, με τον ΔΗΣΥ να κατηγορεί τον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι ενεργεί όπως το 2008.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

Ένοχος για τροχαίες παραβιάσεις ο Θεμιστοκλέους

«Αν ήταν αλλού (ή αν ήταν μάγκας) θα είχε παραιτηθεί , όχι να δεχθεί άρση αυλίας (που δεν δέχθηκε , αλλά ...»
Consumer  |  17:39

Εμφύλιος στο ΕΛΚ για τη θέση της Στέλλας

«Πάντοτε υπάρχει "σφαγή" όταν πρόκειται για καρέκλα....»
Consumer  |  17:35

Εμφύλιος στο ΕΛΚ για τη θέση της Στέλλας

«Πάντοτε υπάρχει "σφαγή¨όταν πρόκειται για καρέκλα... »
Consumer  |  17:34

Αφήνουν εκατομμύρια σε Τουρκία και κατεχόμενα οι Κύπριοι

«Νομιζω ότι είναι παρπλανητικός ο τίτλος σας, αφού από το ίδιο το άρθρο προκύπτει ότι η εισροές χρημάτων ...»
Leo  |  14:54

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση