ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:44
 

Δουλειά και λίγα λόγια ζήτησε ο νέος ΥΠΑΜ

Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Άμυνας σε κλίμα φόρτισης

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Με την προτροπή στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΕΦ να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο το έργο που επιτελούν στην άμυνα του τόπου ο Σάββας Αγγελίδης παρέλαβε το υπουργείο Άμυνας από τον Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Στην τελετή παράδοσης και παραλαβής ο νέος υπουργός Άμυνας προσφωνώντας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων «Αγαπητοί Συνεργάτες» αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελεστεί στο υπουργείο Άμυνας μια προσπάθεια που θα συνεχιστεί όπως είπε. «Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας» είπε με νόημα. Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπο του ενώ απευθυνόμενος στον προκάτοχό του ζήτησε τη συνεργασία τους λέγοντας πως θα του παράδοση ένα φύλλο πορείας με ανοιχτή ημερομηνία.

Ο απερχόμενος υπουργός καλωσορίζοντας τον Σάββα Αγγελίδη αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο που ο ίδιος ανέλαβε καθήκοντα με τον ξαφνικό θάνατο του Τάσου Μητσοπούλου αλλά και την οικονομική κρίση. Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε, τον Χριστόφορο Φωκαΐδη αποχαιρέτησε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Χρίστος Μαλληκίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αλλαγές που έγιναν από τον απερχόμενο υπουργό, όπως η μετατροπή της ΕΦ σε επαγγελματικό στρατό και η μεταστέγαση του ΥΠΑΜ. Στη συνέχεια ο κ. Μαλλικίδης υποδέχθηκε το νέο υπουργό Άμυνας τονίζοντας ότι αναλαμβάνει καθήκοντα σε δύσκολες ώρες ένεκα των τουρκικών απειλών. «Η συνέχιση της προσπάθειας πρέπει να συνεχιστεί. Το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ θα σας συμπαρασταθεί στο δύσκολο έργο σας» είπε στον νέο υπουργό ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου.

Τον νέο υπουργό Άμυνας υποδέχθηκε στο ΥΠΑΜ ο Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Φυτιρής, ο οποίος θα συνεχίσει να είναι ο διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου και του νέου υπουργού Άμυνας. Στη συνέχεια ο Σάββας Αγγελίδης ανέβηκε στο 4ο όροφο του υπουργείου όπου συναντήθηκε με τον απερχόμενο υπουργό Χριστόφορο Φωκαΐδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Συνελήφθηκαν τρία άτομα φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας ΚΥΠΕ - Φανίτσα ...»
C.IOANNIDIS  |  21:52

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X