ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκκληση Κυπρίων πολιτών ενόψει του δείπνου

Απευθύνεται έκκληση προς τους δύο ηγέτες όπως προχωρήσουν σε λύση του Κυπριακού

Με αφορμή την επικείμενη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί μια ομάδα επώνυμων Κυπρίων, απευθύνει έκκληση στους δύο ηγέτες να προχωρήσουν σε λύση του Κυπριακού. 

Η έκκληση υπογράφεται από πολίτες που πιστεύουν στην προοπτική σύντομης και περιεκτικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος. Μεταξύ αυτών, ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, η Ανδρούλλα Βασιλείου, η Καίτη Κληρίδου, ο Μιχάλης Παπαπέτρου, ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, και άλλοι.

Η ανακοίνωση

"Ο χρόνος για λύση-επανένωση της Κύπρου εξαντλείται επικίνδυνα και οι εξελίξεις που προοιωνίζονται είναι εφιαλτικές. Οι προειδοποιήσεις της Άγκυρας για συνέχιση των επεμβάσεων της στην Κύπρο και την όλη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζονται και εντείνονται. Στο βαθμό που η διεθνής κοινότητα δεν θεωρεί την Άγκυρα υπεύθυνη για το αδιέξοδο στο Κυπριακό, δεν δείχνει καμιά προθυμία να συμπαρασταθεί ενεργά στην Κύπρο.

Αν αυτό το σκηνικό μονιμοποιηθεί η κατάληξη του κυπριακού θα είναι τραγική τόσο για την ελληνοκυπριακή όσο και για την τουρκοκυπριακή κοινότητα

Καλούμε τις ηγεσίες και των δυο κοινοτήτων να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες που να ανατρέπουν το σκηνικό της αποτελμάτωσης και να ανοίγουν τον δρόμο προς συμφωνία λύσης διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα των κοινοτήτων όπως αυτή ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Καλούμε τις ηγεσίες και των δυο κοινοτήτων να αναλάβουν υποχρέωση απέναντι στους Κυπρίους και την διεθνή κοινότητα ότι θα καταλήξουν σε συνολική συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα

Το τι επιβάλλεται να γίνει, είναι πολύ συγκεκριμένο:

1. Και οι δύο πλευρές να δηλώσουν ότι αποδέχονται το Πλαίσιο και το Άτυπο Έγγραφο Γκουτέρες, ως έχουν και όπως τα ερμήνευσε ο ίδιος ο ΓΓ

2. Οι δυο ηγέτες να δηλώνουν έτοιμοι για διεθνή διάσκεψη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις πριν άλλα γεγονότα (γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες, εκλογές στην Τουρκία κλπ) δηλητηριάσουν και πάλι το κλίμα και οδηγήσουν σε νέα κρίση.

Με βάση τα πιο πάνω, οι βασικές παράμετροι του κυπριακού θα έχουν επιλυθεί και θα υπάρχει αρκετός χρόνος για αντιμετώπιση των εκκρεμούντων, λιγότερο σημαντικών, θεμάτων.

Με πρωτοβουλία και ευθύνη όλων των Κυπρίων μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά και πολιτισμένα στον τόπο μας και να διασφαλίσουμε την ανεξαρτησία μας ως κράτους καθώς και τη μελλοντική μας πορεία ως πολυπολιτισμική κοινωνία στα πλαίσια της Ευρώπης."

Διαβάζονται σήμερα

Σχόλια αναγνωστών

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Στις 2/11 η επιβολή ποινή στους καταδικασθέντες της Λαϊκής

«Χαιρετισμούς στους δικηγόρους των ανθρώπων που κατακλέψαν χιλιάδες ανθρώπους και υπομονή μέχρι να επιβληθεί ...»
knak  |  19:33

Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω την συμφωνία των Πρεσπών

«Αν ηταν ενας αξιος σε αυτη την κυβερνηση, ηταν ο Κοτζιας. Αλλα ετσι ειναι στην Ελλαδα. Οι αξιοι τιμωρουνται. ...»
Γιωτας  |  17:20

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση