ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:31
 

ΔΗΚΟ: Αναπληρωτής πρόεδρος η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου (Βίντεο)

Με 63.3% η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου επικράτησε έναντι του ανθυποψηφίου της Μαρίνου Μουσιούτα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξελέγη στη θέση της Αναπληρώτριας Προέδρου του ΔΗΚΟ, επικρατώντας του ανθυποψηφίου της Μαρίνου Μουσιούτα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Κεντρικής Επιτροπής, Φύτο Κωνσταντίνου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου έλαβε 4.008 ψήφους ή 63,96%. Ο Μαρίνος Μουσιούτας έλαβε ποσοστό 36,04%.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασία έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 6.803 μέλη. Συνολικά ψήφισαν στη Λευκωσία 2.456, στη Λεμεσό 1.059, στην Αμμόχωστο (που διαμένουν στη Λάρνακα) 289, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου 372, στη Λάρνακα 797, στην Πάφο 1.830.

Ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Κεντρικής Επιτροπής είπε εξάλλου ότι συνεχίζεται η διαδικασία καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων για τις θέσεις των τριών Αντιπροέδρων, των μελών του Εκτελεστικού Γραφείου, του Προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου, των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Αμμοχώστου και των μελών της Επαρχιακής Επιτροπή Πάφου.

Υπενθυμίζεται ότι τις τρεις θέσεις των Αντιπροέδρων διεκδικούν οι Αντώνης Αντωνίου, Μιχάλης Δαμιανός, Μάριος Κουκλής, Λοϊζος Λοϊζου, Χρίστος Ορφανίδης και Αλέκος Τρυφωνίδης.

Αποτελέσματα:

Με 63.3% αναπληρωτής πρόεδρος η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Αναλυτική  βαθμολογία:

4008 Χριστιάνα Ερωτοκρίτου

2028 Μαρίνος Μουσιούττας 

Τα συγχαρητήρια του προς την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου έδωσε ο Μαρίνος Μουσιούττας. Ο ίδιος ανέφερε πως θα είναι φίλος και συνοδοιπόρος στο 36% που τον ψήφισε και ξεκαθάρισε πως ο ηδέος δεν έμαθε να στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια.

Αντωνης Αντωνίου, Αλέκος Τρυφωνίδης και Μιχάλης Δαμιανού, οι αντιπρόεδροι του ΔΗΚΟ.

Αναλυτική  βαθμολογία:

3133 Αντώνης Αντωνίου 
2310 Αλέκος Τρυφωνίδης  
2007 Μιχάλης Δαμιανός 

Προηγούμενη ενημέρωση: 

Μέρα εσωκομματικών εκλογών είναι η σημερινή στο ΔΗΚΟ και σίγουρα τίποτα δεν θυμίζει αλλοτινές εκλογικές μάχες και δη αυτή του 2013. Με δεδομένο ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος έχει εκλεγεί άνευ ανθυποψηφίου, το βλέμμα στρέφεται στον αναπληρωτή πρόεδρο και τους αντιπρόεδρους. Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί και οι κάλπες έκλεισαν σε όλες τις επαρχίες στις 19.00 το απόγευμα.

Στις 6.500 έφτασε η προσέλευση των ΔΗΚΟικών. Δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα εκτός από μία περίπτωση στο Παραλίμνι και σε δύο περιπτώσεις στην Πάφο όπου 3 πρόσωπα κατήλθαν στην κάλπη και εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν γραμμένοι στο μητρώο.

Σημειώνεται πως το 2013 ο αριθμός προσέλευσης είχε φτάσει τις 25.000

Πολιτική ωριμότητα

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ψήφισε στο Hilton Park στις 10.30 το πρωί.

Σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος θεωρεί πως οι μειωμένες εντάσεις κατά τη φετινή εκλογική μάχη είναι και δείγμα ωριμότητας και εμπιστοσύνης των στελεχών στην εκλογική διαδικασία. Στη συνέντευξή του, ο ίδιος ξεδιπλώνει το όραμά του για τη νέα εποχή του ΔΗΚΟ, ξεκαθαρίζοντας πως συνώνυμο του κόμματος δεν είναι οι προσωπικές ατζέντες και η εξουσία, αλλά οι καθαρές θέσεις.

Χριστιάνα ή Μουσιούττας;

Ίσως το περισσότερο ενδιαφέρον των σημερινών εκλογών να επικεντρώνεται στο ποιος θα εκλεγεί αναπληρωτής πρόεδρος. Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Μαρίνος Μουσιούττας, θεωρούνται πως αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικές σχολές σκέψεις του κόμματος. Η πρόσφατη μάλιστα καταγγελία του κ. Μουσιούττα ότι έμμισθο προσωπικό προσκαλούσε μέλη σε εκδήλωση της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου καταδεικνύει πως η μάχη μεταξύ των δύο δεν είναι τόσο απλή και συναινετική. Ο Μαρίνος Μουσιούττας, θεωρείται ως το παραδοσιακό ΔΗΚΟ και με το μήνυμα συναίνεσης και ενότητας που υπογραμμίζει, επιδιώκει να τύχει της στήριξης και από την Κυπριανική πτέρυγα που ίσως να βλέπει με καχυποψία την πλήρη επικράτηση του ΔΗΚΟϊκού προέδρου. Υπενθυμίζεται πως ένα από τα στελέχη που υπέγραψαν την υποψηφιότητά του είναι και ο βουλευτής Λεμεσού Άγγελος Βότσης. Το αν θα δουλέψει όμως για την υποψηφιότητα Μουσιούττα είναι ένα ζήτημα ανοικτό. Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου από την άλλη θεωρείται στέλεχος του στενού περίγυρου του Νικόλα Παπαδόπουλου. Είναι γι αυτό το λόγο που πολλοί θεωρούν ότι η υποψηφιότητά της έτυχε της έγκρισης ίσως και της παραίνεσης του ΔΗΚΟϊκού προέδρου.

Τις τρεις θέσεις των αντιπροέδρων διεκδικούν έξι στελέχη: οι Αντώνης Αντωνίου, Χρίστος Ορφανίδης, Αλέκος Τρυφωνίδης Μιχάλης Δαμιανού, Λοϊζος Λοϊζου και Μάριος Κουκλής. Εκλεκτός της ηγεσίας θεωρείται ο πρώην βουλευτής της Πάφου Αντώνης Αντωνίου. Ο Αλέκος Τρυφωνίδης από την άλλη με δεδομένο ότι διαφώνησε πολλές φορές με την ηγεσία, θεωρείται πως θα μπορέσει να προσελκύσει ένα ευρύτερο ακροατήριο του ΔΗΚΟ, ίσως και να κινητοποιήσει όσους διαφωνούν εν μέρει με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Και εκτελεστικό

Πέραν πάντως των θέσεων στην ηγετική πυραμίδα, ενδιαφέρον καταδεικνύει και το ποιοι θα εκλεγούν στο εκτελεστικό γραφείο. Αν και οι υποψηφιότητες δεν περιλαμβάνουν πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη, το βλέμμα στρέφεται στους Χρύση Παντελίδη και Γιώργο Σολωμού. Μία καλή κατάταξη των δύο στενών συνεργατών του κ. Παπαδόπουλου ερμηνεύεται για πολλούς και ως αποδοχή των εσωκομματικών αλλά και των ευρύτερων χειρισμών του Προέδρου του ΔΗΚΟ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το Συμβούλιο Αρχηγών και τα καυτά ερωτήματα στον Healthy

«Ο δημοσιογράφος που δήθεν διερωτάται ποιος διχάζει το λαό μάλλον σε άλλο πλανήτη ζούσε τα τελευταία ...»
leo  |  13:11

Τσαβούσογλου: Σύντομα στέλνουμε και τέταρτο πλοίο στην Αν. Μεσόγειο

«Τα ημίμετρα που ζήτησε η πλευρά μας (και έλαβε) έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία πως μπορεί να συνεχίσει ...»
Ένας Πολίτης  |  12:54

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία

«Ο μόνος που θα τη γονατίσει είσαι εσύ!!! »
ΑΚΑ  |  09:34

Άνοιξε τον ασκό του Αιόλου η πρόταση Ακιντζί

«Ο κ. His Master`s Voice ξαναμίλησε!»
ΑΚΑ  |  09:12

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X