ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:31
 

Έκτακτη Ολομέλεια για την 56η έδρα

Την ερχόμενη Τετάρτη, μετά από απόφαση στη σύσκεψη αρχηγών κομμάτων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Την ερχόμενη Τετάρτη στις 16.00 θα συνέλθει εκτάκτως η ολομέλειας της Βουλής για να εξετάσει το θέμα της μη καταληφθείσας έδρας της Λεμεσού, όπως αποφασίστηκε σήμερα στη σύσκεψη αρχηγών κομμάτων στη Βουλή.

Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, τους ενημέρωσε ότι ο ίδιος μαζί με άλλους θα προχωρήσει στην κατάθεση είτε πρότασης για τροποποίηση του Συντάγματος μαζί με πρόταση νόμου, είτε στην κατάθεση πρότασης νόμου από μόνης της.

Είπε επίσης ότι ο κ. Συλλούρης κατέθεσε την εισήγηση να συνέλθει εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη στις 16.00 η Ολομέλεια, για να εξετάσει τις προτάσεις που θα καταθέσει.

Ο ΔΗΣΥ, είπε, θεωρεί ότι το θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί κανονικά την Παρασκευή που συνεδριάζει η Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα είπε ότι είναι καιρός να σταματήσουν όλοι να λειτουργούν περιστασιακά και α λα καρτ και να υποστηρίζουν αρχές ανάλογα με το τι τους συμφέρει. Ο ΔΗΣΥ, ανέφερε, είναι έτοιμος να νομοθετήσει, αλλά θα πρέπει κάποιοι να αποφασίσουν τελικά σε ποιόν ανήκει η έδρα στην οποιαδήποτε εκλογή. Στον εκλελεγμένο βουλευτή ή στο κόμμα που εκλέγει τον βουλευτή.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν κάποιοι να συνεχίσουν να λειτουργούν με δύο μέτρα και δύο σταθμά και να λένε ότι στην Ευρωβουλή η έδρα που ανήκει  στο ΔΗΣΥ ανήκει στην κ. Θεοχάρους σε προσωπικό επίπεδο, αλλά η έδρα της κ. Θεοχάρους στη Λεμεσό ανήκει στην Αλληλεγγύη.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης επανέλαβε τη θέση του ΑΚΕΛ ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η λαϊκή ετυμηγορία, όχι επιλεκτικά αλλά σε όλες τις περιπτώσεις. Αναφέροντας ότι το ΑΚΕΛ δεν έχει καμιά σκοπιμότητα γύρω από το θέμα της έδρας της Αλληλεγγύης, τάχθηκε υπέρ της απόδοσής της εκεί που αποφάσισε ο λαός μέσα από την ψήφο του. Αυτό, πρόσθεσε, αφορά όμως και την έδρα στην Ευρωβουλή και στη Βουλή γενικότερα.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο πολιτικό φαινόμενο το να ενεργεί κάποιος επιλεκτικά, όπως ο ΔΗΣΥ αλλά και άλλοι στη βάση δύο μέτρων και δύο σταθμών για να εξυπηρετήσει τις σκοπιμότητες της στιγμής.  Δήλωσε επίσης την ετοιμότητα του ΑΚΕΛ να θεσμοθετηθεί και να κατοχυρωθεί νομικά ότι οι έδρες θα ανήκουν στα κόμματα και ότι η βούληση του λαού δεν θα μπορεί να αλλοιωθεί στην πορεία από τις όποιες σκοπιμότητες και διαφοροποιήσεις προκύψουν.

Ανέφερε ότι η πρόθεση του ΑΚΕΛ είναι να προχωρήσει με βάση τις εισηγήσεις του Γενικού Εισαγγελέα, που είναι η προώθηση νομοθεσίας που θα δίνει την έδρα πίσω στον κ. Παπαδόπουλο και την ίδια ώρα να γίνει τροποποίηση του Συντάγματος, σε περίπτωση, όπως είπε, που υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν θα κάνει αναφορά του όποιου νόμου ψηφίσει η Βουλή στο Ανώτατο, παρεμβαίνοντας έτσι στις διαδικασίες της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε ότι αν ο ΔΗΣΥ πιστεύει ότι η λύση του προβλήματος είναι η αναπληρωματική εκλογή, ας προχωρήσει η κυβέρνηση σε προκήρυξη της θέσης και αναπληρωματική εκλογή.

«Ούτε νόμους θέλουμε, ούτε αλλαγή του Συντάγματος θέλουμε. Όταν η κυβέρνηση προκηρύξει εκλογές, το θέμα λύθηκε. Εκτός αν δεν κυβερνά ο ΔΗΣΥ. Ο ΔΗΣΥ είναι κυβέρνηση. Αν η θέση του ΔΗΣΥ είναι να προκηρύξει εκλογές, ας προχωρήσει να κάνει εκλογές», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο λαός αποφάσισε ότι αυτή η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη και ότι το Κίνημα δεν πρόκειται να βάλει εμπόδια σε αυτή τη διαδικασία υλοποίησης της απόφασης του λαού.

Ανέφερε ακόμα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής προβληματίζεται και δεν έχει καταλήξει ακόμα αν η εισήγησή του θα περιλαμβάνει τροποποίηση του Συντάγματος και της νομοθεσίας. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Μειώθηκε κατά 10% το προσωπικό της Τράπεζας Κύπρου

«Δυστυχως θα ακολουθησει και αλλο σχεδιο σε ενα χρονο ! Οι υπεραριθμοι ειναι πολυ περισσοτεροι !»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:58

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X