ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:18
 

Ενθαρρυμένος από τις επαφές του στην Κύπρος ο υφ. Οικονομικών των ΗΠΑ

Ο κ. Μπίλινγκσλι είχε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της Κυβέρνησης, με στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι ΗΠΑ έχουν ενθαρρυνθεί από τις δεσμεύσεις των Κυπρίων αξιωματούχων στο πλαίσιο επαφών με τον Αμερικανό Υφυπουργό Οικονομικών Μάρσιαλ Μπίλινγκσλι, αρμόδιο για θέματα κατά της Οικονομικής Ενίσχυσης της Τρομοκρατίας, και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Κύπρο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλων οικονομικών απειλών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, ο κ. Μπίλινγκσλι είχε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της Κυβέρνησης, με στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κύπρου, και να διασφαλίσει ότι η Κύπρος έχει έναν ισχυρό και υγιή χρηματοπιστωτικό τομέα.

Στις συναντήσεις του με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη και άλλους αξιωματούχους, ο κ. Μπίλινγκσλι συζήτησε τις θετικές βελτιώσεις και μεταρρυθμίσεις που έκανε η Κύπρος στους κανονισμούς για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και τη ρυθμιστική εποπτεία.

Στις συζητήσεις εξέτασαν, επίσης, τομείς στους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κύπρος μπορούν να συνεργάζονται για την καταπολέμηση απειλών στον διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα.

«Η θετική, μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη απαιτεί έναν ισχυρό και καλά ρυθμισμένο τραπεζικό τομέα. Είναι ζωτικής σημασίας οι παράνομοι φορείς να γνωρίζουν ότι η Κύπρος δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους δραστηριότητες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνθηκαν σήμερα από τις δεσμεύσεις των Κυπρίων αξιωματούχων και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την καταπολέμηση της διαφθοράς, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και άλλων οικονομικών απειλών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση