ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Επαφές Οζερσάι στο Λευκό Οίκο

Δυο ξεχωριστές συναντήσεις με την αμερικανική ηγεσία είχε ο Κουντρέτ Όζερσαϊ στις ΗΠΑ

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο Αντιπρόεδρος της «κυβέρνησης» και «Υπουργός Εξωτερικών» πραγματοποίησε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα σημαντικές επαφές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Κουντρέτ Όζερσαϊ συναντήθηκε με την σύμβολο του Προέδρου των ΗΠΑ για θέματα Ευρώπης και Ρωσίας, Fiona Hill.

Επίσης, οι τελευταίες πληροφορίες της «Κ» έρχονται να επιβεβαιώσουν προηγούμενη ενημέρωση που ήθελε τον κ. Όζερσαϊ να συναντιέται με τον A. Wess Mitchell, υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής διπλωματίας, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα Ευρώπης και Ευρασίας.

Στον Λευκό Οίκο, ο κ. Όζερσαϊ έθεσε επί τάπητος τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και το μέλλον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ με την κ. Hill. Η σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου η οποία κατάγεται από την Βρετανία έχει διαπράξει αξιοσημείωτο έργο σε θέματα πληροφόρησης και διπλωματίας. Η κ. Hill ειδικεύεται στην πρώην Σοβιετική Ένωση και σε ευρωπαϊκά θέματα. Τον Απρίλιο του 2017, διορίστηκε από τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump ως ειδική βοηθός του Προέδρου για τις ευρωπαϊκές και ρωσικές υποθέσεις, στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Ο κ. Όζερσαϊ συναντήθηκε επίσης και με τον κ. Mitchell, ο οποίος παρακολουθεί και καταγραφεί για λογαριασμό της αμερικανικής ηγεσίας τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τι είχε δηλώσει προηγουμένως ο Mitchell;

Λίγο πριν την συνάντηση του με τον κ. Όζερσαϊ, μιλώντας στην «Κ», ο κ. Mitchell είχε φροντίσει να στείλει μήνυμα προς την τουρκική πλευρά σχετικά με την σημασία της αποφυγής εντάσεων στο ζήτημα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η άποψη των Τούρκων για την ΑΟΖ της Κύπρου αποτελεί «μειοψηφία του ενός», καθώς το διεθνές δίκαιο ορίζει ότι η Λευκωσία μπορεί να εκμεταλλευθεί τους πόρους της με τρόπο δίκαιο.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Κύπρο και το Ισραήλ ως σημαντικούς συμμάχους στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X