ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:28
 

Επίσημη επίσκεψη Κασουλίδη σε Κουβέιτ και Ιορδανία

Στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2017

Newsroom K

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Κράτος του Κουβέιτ, στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2017, έπειτα από πρόσκληση του Πρώτου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών της χώρας Σεΐχη Σαμπάχ Χάλιντ Αλ-Χάμαντ Αλ Σαμπάχ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Κουβέιτ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο Υπουργών όπου θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Κουβέιτ και εκτενής ανταλλαγή απόψεων επί περιφερειακών ζητημάτων όπως η κατάσταση σε Συρία και Λιβύη, οι εξελίξεις στο Ιράκ κατόπιν του Κουρδικού δημοψηφίσματος, το Μεσανατολικό και η πολιτική κρίση με το Κατάρ. Παράλληλα, ο κ. Κασουλίδης θα ενημερώσει για την κατάσταση στο Κυπριακό μετά την Διάσκεψη του Κραν Μοντανά για την Κύπρο.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει επίσης δεκτός από τον Εμίρη του Κουβέιτ Σεΐχη Σαμπάχ Αλ-Αχμεντ Αλ-Ζιάπερ Αλ-Σαμπάχ, τον διάδοχο του θρόνου Σεΐχη Ναουάφ Αλ-Αχμεντ Αλ Ζιάπερ Αλ-Σαμπάχ και τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης κ. Μαρζούκ Άλι Αλ-Γκάνεμ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κασουλίδης θα παραστεί στη δεξίωση που διοργανώνει η Πρεσβεία της Κύπρου στο Κουβέιτ, με την ευκαιρία της 57ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της 50ης επετείου της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Κουβέιτ.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιορδανία για διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Αϋμάν Σάφαντι, στο πλαίσιο της στρατηγικής αναβάθμισης των σχέσεων με το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας και σειράς αμοιβαίων υψηλόβαθμων επισκέψεων τα τελευταία χρόνια.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει ανασκόπηση διμερών θεμάτων και ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών, την προώθηση της τριμερούς συνεργασίας ενόψει επικείμενης τριμερούς Συνόδου σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών, τις σχέσεις ΕΕ-Ιορδανίας και την ανταλλαγή απόψεων επί περιφερειακών ζητημάτων, ενώ παράλληλα, ο κ. Υπουργός θα ενημερώσει τον Ιορδανό ομόλογό του για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

O κ. Κασουλίδης θα γίνει επίσης δεκτός από τον Ιορδανό Βασιλιά Αμπντάλλα Β’.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε πες αλλόνα ρε Κελαήδη. Αντί να δεις την καταβαράθρωση ΟΛΩΝ των θεσμών που υπάρχει επί προεδρίας αυτούς ...»
XXX  |  07:55

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Παλιν ο αντρος κυπριανου εκανε το θαυμα του ζητωντας εδω και τωρα παρεμβαση απο τον προεδρο χωρις να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:49

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Παλιν ο αντρος κυπριανου εκανε το θαυμα του ζητωντας εδω και τωρα παρεμβαση απο τον προεδρο χωρις να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:49

Ανώτατο: Με πρακτικά απαντά στον Γ. Εισαγγελέα

«Δοξάστε τους!! Είχαν το θράσος να αποκαλύψουν τα πρακτικά της δίκης νομίζοντας ότι τους δικαιώνει! Με ...»
Yiannos  |  14:18

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X