ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επιστολές για περιουσιακά ΣΠΕ στέλνει σε Πρόεδρο και Κληρίδη ο Άντρος

Ζητά να διερευνηθεί η διαδικασία εκχώρησης περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού στην ΚΕΔΙΠΕΣ

Newsroom K

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη στέλνει ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ζητώντας διερεύνηση της διαδικασίας εκχώρησης περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

Σε διαδικασία πώλησης τα περιουσιακά στοιχεία

Όπως καταγγέλλει σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακίνητα τα οποία διεκδικούνται από Κοινότητες με σκοπό την αξιοποίηση τους για πολιτιστικά κέντρα και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες, έχουν τεθεί σε διαδικασία πώλησης από την ΚΕΔΙΠΕΣ προς τρίτους. Ο κ. Κυπριανού ζητά μάλιστα την παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη.

Αυτούσια η επιστολή:

«Λευκωσία, 18 Φεβρουαρίου 2019

Α. Ε. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Νίκο Αναστασιάδη

Θέμα: Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Είναι πεποίθηση μας ότι είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση σας στο θέμα της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.
Ως ΑΚΕΛ έχουμε ήδη ζητήσει από τη Γενική Εισαγγελία τη διερεύνηση της διαδικασίας εκχώρησης περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού στην ΚΕΔΙΠΕΣ και θα ζητήσουμε εκ νέου διερεύνηση, έπειτα από καταγγελίες που ήρθαν ενώπιον μας. Συγκεκριμένα, ακίνητα τα οποία διεκδικούνται από Κοινότητες με σκοπό την αξιοποίηση τους για πολιτιστικά κέντρα και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες, έχουν τεθεί σε διαδικασία πώλησης από την ΚΕΔΙΠΕΣ προς τρίτους. Ήδη έχει πωληθεί κάποιο.
Η Κυβέρνηση με δική σας δημόσια εξαγγελία τον περασμένο Αύγουστο υποσχέθηκε ότι τα ακίνητα που ανήκαν στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα θα διατεθούν σε Δήμους και Κοινότητες για αξιοποίηση. Αντ΄αυτού έχει ξεκινήσει διαδικασία ξεπουλήματος των περιουσιακών στοιχείων της Συνεργατικής Τράπεζας προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για το αν για τις συγκεκριμένες πράξεις ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.
Σας καλούμε να παρέμβετε προσωπικά για να σταματήσει αυτή η διαδικασία και να υλοποιηθεί η δέσμευση την οποία προσωπικά εκφράσατε και αναλάβατε.

Με εκτίμηση

Άντρος Κυπριανού
Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ»

Από τον γενικό εισαγγελέα, ο Άντρος Κυπριανού ζητά να εξετάσει το πλαίσιο και τις διαδικασίες αποξένωσης των περιουσιακών στοιχείων της ΚΕΔΙΠΕΣ και αν κατά τις ανωτέρω πράξεις ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

Αυτούσια η επιστολή:

«Λευκωσία, 18 Φεβρουαρίου 2019
Προς Γενικό Εισαγγελέα
κ. Κώστα Κληρίδη

Θέμα: Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Σε συνέχεια προηγούμενης μας επιστολής της 6ης Δεκεμβρίου, αναφορικά με τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την οποία είχαμε ζητήσει από τη Γενική Εισαγγελία τη διερεύνηση της διαδικασίας εκχώρησης περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού στην ΚΕΔΙΠΕΣ, επανερχόμαστε επί του θέματος λόγω των πρόσφατων εξελίξεων που επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που είχαμε εκφράσει.
Η Κυβέρνηση με δημόσια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας είχε υποσχεθεί όπως, ακίνητα που ανήκαν στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα διατεθούν σε Δήμους και Κοινότητες για αξιοποίηση.
Δυστυχώς έχουν έρθει ενώπιον μας καταγγελίες για ακίνητα, τα οποία ενώ διεκδικούνται από Κοινότητες με σκοπό την αξιοποίηση τους για πολιτιστικά κέντρα και άλλες κοινωφελείς δραστηριότητες, έχουν τεθεί σε διαδικασία πώλησης από την ΚΕΔΙΠΕΣ.
Απευθυνόμαστε εκ νέου σε σας με την παράκληση όπως εξετάσετε το πλαίσιο και τις διαδικασίες αποξένωσης των περιουσιακών στοιχείων της ΚΕΔΙΠΕΣ και αν κατά τις ανωτέρω πράξεις ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες.

Με εκτίμηση

Άντρος Κυπριανού
Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Εξέφρασα τις ειλικρινείς μου απόψεις για τη Συρία

«Πρεπει να εχουμε υποψη μας και να μην παρασυρομαστε οτι αλλο η σημερινη καλη και ανθρωπινη συμπεριφορα ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:18

Βαριές οικονομικές κυρώσεις Τραμπ στην Άγκυρα

«Σιγά τις βαριές οικ. κυρώσεις ρε φαντασμένε, ανιστόριτε και υπερφίαλε `πανέξυπνε`. »
ΑΚΑ  |  09:24

Αλλάζουν τα δεδομένα Ερντογάν με τη συμφωνία Δαμασκού-Κούρδων

«Δεν χαιρεκακώ, αλλά αν οι Κούρδοι συμμαχούσαν με την Ελλάδα το 1919, σήμερα θα είχαν το κράτος τους, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  15:46

Ακιντζί: Το μήνυμά μου παρεξηγήθηκε

«Μην τα μασάς ρε μεγάλε θα σου κόψει τον μισθό σου ο Ερντογκάν;»
Mitsos  |  13:36

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X