ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ερχιουρμάν: Λύση μόνο με αλλαγή στάσης από Αναστασιάδη

Αποδέχεται εμμέσως ο «Πρωθυπουργός» ότι Άγκυρα και τ/κ ηγεσία εκφράζουν πλέον διαφορετικές θέσεις στο Κυπριακό.

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Το μήνυμα ότι σε περίπτωση που ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δεν αλλάξει στάση στο Κυπριακό δεν πρόκειται να υπάρξει λύση, έστειλε ο «Πρωθυπουργός» Τουφάν Έρχιουρμαν, από την Τουρκία, μιλώντας στο CNNTURK.

Ο κ. Έρχιουρμαν επανέλαβε τη γνωστή θέση της τουρκικής πλευράς, ότι στο Κραν Μοντάνα η ίδια ήταν αυτή που πραγματοποίησε θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της λύσης. Ωστόσο, παρά τα παροδικά θετικά βήματα και της Ελλάδας, η ε/κ πλευράς δεν συμφώνησε με τη λύση.

Στη νέα περίοδο, η τ/κ πλευρά επιμένει στη σημασία της λύσης. Ωστόσο, η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα και εμπόδιο για την λύση. «Ο κ. Αναστασιάδης σηκώνοντας από το τραπέζι στο Κραν Μοντάνα δήλωσε ότι ‘Δυσκολεύομαι να επεξηγήσω στον λαό μου την πολιτική ισότητα. Πρέπει να πραγματοποιήσετε ένα νέο άνοιγμα έτσι ώστε να πάψει να αποτελεί πρόβλημα αυτό το ζήτημα για εμένα». Εμείς ως τ/κ πλευρά είμαστε ξεκάθαροι. Στις εκθέσεις του ΟΗΕ έχει επισημανθεί το τι σημαίνει πολιτική ισότητα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο στήριγμα μας. Δεν μπορούν να λάβουν αποφάσεις δίχως να λάβουν υπόψη τους εμάς, τους Τ/κ. Οι απόψεις των Τ/κ πρέπει να αντικατοπτρίζονται σε οποιαδήποτε άποψη που θα ληφθεί. Ο τ/κ λαός είναι ιδρυτικό στοιχείο όπως και ο Ε/κ. Ο κ. Ακιντζί πραγματοποίησε κάλεσμα στον κ. Αναστασιάδη, πριν από την ανεπίσημη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί, για να επεξηγήσει τη (χαλαρή) αποκεντρωμένη ομοσπονδία. Αυτή άλλωστε ήταν για χρόνια μια τουρκική θέση’», σημείωσε ο κ. Έρχιουρμαν.

Στη συνέχεια, αποδεχόμενος εμμέσως ότι Άγκυρα και ηγεσία του Μουσταφά Ακιντζί εκφράζουν διαφορετικές θέσεις για το Κυπριακό, τόνισε: «Παρά το γεγονός ότι παρατηρούνται διαφορετικές απόψεις στην τουρκική πλευρά, τα κοινά σημεία είναι πολλά. Τη μεγαλύτερη σύγχυση τη δημιουργεί το γεγονός ότι ο κ. Αναστασιάδης, με 15 ημέρες διαφορά, εκφράζει διαφορετικές απόψεις. Υπό την σκιά αυτής της προσέγγισης το πρόβλημα δεν αφορά τις διαφορετικές ιδεολογικές αποχρώσεις των Τ/κ, αλλά το τι θα φέρει ο Αναστασιάδης στο τραπέζι. Σε καμία φάση της διαπραγμάτευσης δεν υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις Τουρκίας και ΤΔΒΚ».

Αντιμέτωπος με το ερώτημα «μπορείτε να μας δώσετε έναν αριθμό από το 1 ως το 10 σχετικά με το πόσο κοντά είμαστε στην λύση», ο κ. Έρχιουρμαν δήλωσε: «Σε περίπτωση που παραμείνει σε αυτό το σημείο ο Αναστασιάδης δεν τίθεται ζήτημα τέτοιου αριθμού. Σε περίπτωση που ο Αναστασιάδης μιλούσε με θάρρος σήμερα θα συζητήσουμε πολύ διαφορετικά πράγματα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X