ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:15
 

Έρχιουρμαν: Μόνο με αλλαγή στάσης του Αναστασιάδη οι συνομιλίες

«Ας ξεκαθαρίσει τη στάση του για να ξεκινήσει τελική διαδικασία που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα» το νέο μήνυμα της τ/κ πλευράς.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ξεκαθάρισμα θέσεων από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ζήτησε ο «Πρωθυπουργός» Τουφάν Έρχιουρμαν μετά τη συνάντηση του με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί. Οι δυο άνδρες συζήτησαν την επικείμενη συνάντηση των δυο ηγετών, στις 26 Φεβρουαρίου.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Έρχιουρμαν δήλωσε ότι η τ/κ πλευρά αναμένει από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του. Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και καιρό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φέρνει στο προσκήνιο διάφορους όρους. Ο Ε/κ ηγέτης αποφεύγει να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο αυτών των όρων. «Για αυτό τον λόγο σε αυτή την ανεπίσημη συνάντηση πρέπει να ξεκαθαρίσει αυτό που επιθυμεί να δηλώσει, έτσι ώστε να είναι δυνατόν να συζητηθούν και άλλα πράγματα», δήλωσε ο «Πρωθυπουργός».

Σε περίπτωση που λάβει αυτό το ξεκαθάρισμα και οι θέσεις της ε/κ πλευράς γίνουν αποδεκτές από την τ/κ πλευρά, τότε οι εμπλεκόμενες πλευρές είναι έτοιμες για μια διαδικασία που θα είναι επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και δεν θα είναι με ανοιχτή την άκρη.

Σύμφωνα με τον κ. Έρχιουρμαν, μέχρι σήμερα ο κ. Αναστασιάδης εκπέμπει την εικόνα του ηγέτη που επιχειρεί να κερδίσει χρόνο. Ο ίδιος διευκρινίζει ότι η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για χάρη των συνομιλιών και ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή η πολιτική ισότητα, δεν θα υπάρξουν συνθήκες για διαπραγμάτευση. «Αν συνεχιστεί η μέχρι σήμερα προσέγγιση του Αναστασιάδη δεν θα ήταν λάθος να δηλωθεί ότι η συνάντηση δεν θα αποδώσει αποτέλεσμα», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X