ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:51
 

Ερχουρμάν: Οι Τ/κ είναι εναντίον των διαπραγματεύσεων από το μηδέν

Η Τ/κ πλευρά δεν έχει υπομονή πλέον για χάσιμο χρόνου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, τόνισε.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι Τ/κ είναι εναντίον των διαπραγματεύσεων από το μηδέν, δήλωσε ο ‘πρωθυπουργός’ Τουφάν Ερχουρμάν σε συνάντησή του με Τ/κ που ζουν στην Άγκυρα, λέγοντας πως αν υπάρχει πρόθεση θα καθίσουν στο τραπέζι για να βρουν λύση με μια διαδικασία επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα και καθορισμένου τέλους.

Ο Τουφάν Ερχουρμάν ο οποίος έφτασε στην Άγκυρα για επαφές με την τουρκική κυβέρνηση, σε συνάντησή του με τους Τ/κ που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της Άγκυρας είπε ότι όλα τα κόμματα, και "κυβέρνηση" και αντιπολίτευση είναι εναντίον των διαπραγματεύσεων από το μηδέν. Υποστήριξε ότι το ‘μπαλάκι’ βρίσκεται στον Ε/κ ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη, προσθέτοντας ότι “η Τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να χορέψει, φτάνει ο χορός να γίνει με σωστό τρόπο”.

Ο κ. Ερχουρμάν είπε πως η Τ/κ πλευρά δεν έχει υπομονή πλέον για χάσιμο χρόνου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και πως αν οι πλευρές καθίσουν στο τραπέζι η διαδικασία πρέπει να είναι υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ, στη βάση της πολιτικής ισότητας επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα μέσα σε καθορισμένο χρονικό διάστημα. Υποστήριξε ακόμη πως παρόλο που στο Κραν Μοντάνα δεν επιτεύχθηκε λύση, η Τ/κ πλευρά τήρησε ψηλό το ηθικό της και πως ο Ε/κ ηγέτης αντίθετα δημιούργησε μια θολούρα προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο.

“Εάν έχετε πρόθεση για λύση να είστε καθαροί, μην δημιουργείτε έννοια του χάους. Εμείς είμαστε έτοιμη για διαπραγματεύσεις υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ επικεντρωμένες στο αποτέλεσμα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αλλά η Ε/κ διοίκηση παίζει με τον χρόνο μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα των υδρογονανθράκων”, ανέφερε.

Όπως είπε η Τ/κ πλευρά είναι καθαρή στο θέμα της πολιτικής ισότητας, προσθέτοντας ότι και το θέμα της αποτελεσματικής συμμετοχής είναι σημαντικό. “Δεν μπορεί να παράγονται αποφάσεις αποκλείοντας τον ΄Τ/κ λαό΄, η βούληση της Τ/κ πλευράς θα αντανακλάται στις αποφάσεις”, ανέφερε.

Για τα ενεργειακά ο Τουφάν Ερχουρμάν είπε ότι το φυσικό αέριο πρέπει να μετατραπεί σε κίνητρο για λύση, προσθέτοντας ότι μπορεί να είναι αφορμή όχι για ένταση αλλά για ειρήνη. “Εμείς έχουμε ίσα δικαιώματα στο θέμα του φυσικού αερίου, επομένως έχουμε λόγο. Πρέπει να έχουμε λόγο και στις αποφάσεις για εξόρυξη του. Προχωράμε μαζί με την Τουρκική Δημοκρατία για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας”, ανέφερε.

Ο Τουφάν Ερχουρμάν συναντήθηκε χθες στην Άγκυρα με τον Πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ενώ σήμερα θα συναντηθεί και με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. Σήμερα θα μιλήσει και σε συμπόσιο που οργανώνεται στην Άγκυρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X