ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτοιμη η τουρκική πλατφόρμα για εξορύξεις

Σύμφωνα με τουρκικές πηγές η Άγκυρα ολοκληρώνει τις ενέργειες της για την αγορά μιας σύγχρονης πλατφόρμας

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Καλά ενημερωμένες δημοσιογραφικές πηγές από την Τουρκία τονίζουν ότι αυτή την περίοδο η Άγκυρα ολοκληρώνει τις ενέργειες της για την αγορά μιας σύγχρονης πλατφόρμας, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα θα διεξάγει έρευνες και εργασίες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στα περίχωρα της Κύπρου και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην διάθεση του ο Τούρκος δημοσιογράφος Μεχμέτ Καρά, η Τουρκία προχωρά στην εξαγορά της νοτιοκορεάτικης πλατφόρμας Deep Sea Metro 2. O κ. Καρά, ο οποίος είναι από τους λιγοστούς Τούρκους δημοσιογράφους που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην ενεργειακή πολιτική της Τουρκίας, μας ενημερώνει ότι πρόκειται για μια σύγχρονη πλατφόρμα, η οποία φέρει πολλές δυνατότητες και έρχεται να δώσει νέα ώθηση στα τουρκικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.

Η πλατφόρμα Deep Sea Metro 2 έχει κατασκευαστεί στην Νότια Κορέα από την γνωστή εταιρία Hyundai. Για την εξαγορά της πλατφόρμας, η Τουρκία καλείται να καταβάλλει συνολικά ένα ποσό της τάξης των 200 εκ Αμερικανικών Δολαρίων.

Η νέα πλατφόρμα της Τουρκίας έχει την δυνατότητα να διεξάγει εργασίες εώς και 40.000 feet και είναι εξοπλισμένη με όλες τις δυνατότητες και όλα τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας.

Οι έρευνες ξεκινούν στο πρώτο μισό του 2018

Οι τουρκικές έρευνες στα περίχωρα της Κύπρου με την νέα πλατφόρμα που θα έχει στην διάθεση της η Άγκυρα αναμένεται να ξεκινήσουν, εκτός απροόπτου, στο πρώτο μισό του 2018.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Μπεράτ Άλμπαϊρακ, ο οποίος με εντολή του πεθερού του και Προέδρου της Τουρκίας επιβλέπει από κοντά τα βήματα της Άγκυρας στο πεδίο της Άγκυρας, δηλώνει ότι η χώρα του θα έχει ολοκληρώσει την αγορά της πλατφόρμας, το αργότερο μέχρι τα τέλη αυτού του έτους. Ο κ. Άλμπαϊρακ, ο οποίος υπογραμμίζει την σημασία της δυναμικής εισόδου της Τουρκίας στο ενεργειακό παιχνίδι της Ανατολικής Μεσογείου, δηλώνει ότι η τουρκική πλευρά φέρει μεγάλες ελπίδες για τα αποθέματα της Μεσογείου.

Μιλώντας στα πλαίσια μιας διάσκεψης για θέματα ενέργειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αττάλεια, ο κ. Άλμπαϊρακ επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα της Άγκυρας για εξορύξεις στα ανοιχτά της Κύπρου και της Τουρκίας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι, όπως μετέδωσε την προηγούμενη Κυριακή η «Κ», νέα έρευνα κορυφαίου τουρκικού κέντρου ερευνών προτείνει στην τουρκική πλευρά την διεξαγωγή νέου κύκλου ερευνών στα περίχωρα της Κύπρου, ανεξάρτητα από τις συνομιλίες στο Κυπριακό, έτσι ώστε η τουρκική πλευρά να αποκτήσει ένα νέο μέσο άσκησης πίεσης στην ε/κ πλευρά για άμεση συμφωνία στο Κυπριακό.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Μοντέλο συνεργασίας ή αναστολή εργασιών η πρόταση Τ/κ για ΑΟΖ

«Σχετικά με την πρόθεση των Ελληνοκυπρίων να ζήσουν ειρηνικά και ισότιμα με τους Τουρκοκύπριους ιδιαίτερα ...»
Russ  |  14:37

Αναστασιάδης: Οι ενεργειακοί σχεδιασμοί θα συνεχιστούν κανονικά

«Κτίσαμε μια χώρα στην οποία ούτε οι Έλληνες ούτε οι Τούρκοι της Κύπρου πιστέψαμε πραγματικά ποτέ. Την ...»
Russ  |  14:31

Συνέχεια στις Βρυξέλλες θα δώσει η Κύπρος για τουρκική Navtex

«Δυστυχως η παρανομια ξεκινησε απο την Ε/Κ ηγεσια με το σφετερισμο του κοινου κρατους με τους τ/κ το ...»
RUss  |  14:28

Χριστοφόρου: Η απομείωση υπεραξίας της Λαϊκής κυμαινόταν 330- 576 εκ.

«Ο Παναγιώτης Κουννής, για όσους δεν το γνωρίζουν, ανάγκαζε τους υπαλλήλους του να τηλεφωνούν σε καλούς ...»
knak  |  10:10

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση