ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:25
 

Εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη το κλείσιμο της Cobalt δηλώνουν Βουλευτές

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής είπε πως το κλείσιμο της εταιρείας αποτελεί μια λυπηρή εξέλιξη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη χαρακτήρισαν Βουλευτές την αναστολή των εργασιών της αεροπορικής εταιρείας Cobalt, σημειώνοντας την ανάγκη για νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον φαινόμενα απότομου κλεισίματος εταιρειών.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής είπε πως το κλείσιμο της εταιρείας αποτελεί μια λυπηρή εξέλιξη, η οποία προβληματίζει. Από την άλλη, πρέπει να δοθούν απαντήσεις στους ανθρώπους που εργοδοτούνται στην COBALT και επιβατών που ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται από την εξέλιξη αυτή. «Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη επί όλων των θεμάτων που απασχολούν μετά την απόφαση», είπε.

Η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου χαρακτήρισε ως μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη το κλείσιμο της Cobalt, και πως η σκέψη τους είναι αυτή την ώρα με τους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους προέρχονταν από τις Κυπριακές Αερογραμμές. «Απ’ εκεί και πέρα η Κυβέρνηση θα πρέπει να μας πει τι ελέγχους ασκούσε στη συγκεκριμένη εταιρεία», είπε και σημείωσε πως πλέον τίθεται ζήτημα ανταγωνισμού.

Λέγοντας πως οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εκτοξεύθηκαν μετά το κλείσιμο των ΚΑ, ανέφερε πως πλέον πλήττεται εκ νέου για τον Κύπριο πολίτη το ζήτημα του ανταγωνισμού, καθώς ένας αερομεταφορέας που συνέβαλε στο να επικρατεί μια ισορροπία στις τιμές ειδικά για συγκεκριμένα δρομολόγια, κλείνει.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε πως αναμένουν ότι αύριο θα έρθει στη Βουλή η Υπουργός Μεταφορών στην Επιτροπή και εκεί θα τεθούν τα ερωτήματα, τα οποία αφορούν κυρίως το κατά πόσον θα μπορούσε η νομοθεσία να τροποποιηθεί ώστε να γίνεται καλύτερος έλεγχος της βιωσιμότητας και της αξιοπιστίας μιας αεροπορικής εταιρείας καθώς και το πώς θα ενδυναμωθούν οι μηχανισμοί ελέγχου της βιωσιμότητας των εταιρειών ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο του κλεισίματος μιας εταιρείας τα μεσάνυχτα.

Επίσης, είπε, θα πρέπει να εξεταστεί το πώς αντιμετωπίζεται το οικονομικό κόστος για τα δημόσια οικονομικά για την αποζημίωση των επιβατών.

Ο Βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας είπε πως είναι λυπηρό όταν μια αεροπορική εταιρεία κλείνει με αυτόν τον τρόπο. «Πρέπει να δούμε το θέμα των εργαζομένων, πρώτιστα όμως πρέπει να δούμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οδηγήθηκε αυτή η εταιρεία στο κλείσιμο και βέβαια την εμπλοκή που θα έχει το κράτος γιατί δεν θα είναι ποτέ αποδεκτό όποτε κλείνει μια ιδιωτική εταιρεία να έρχεται το κράτος να αποζημιώνει τυχόν ζημιές. Σκοπεύουμε να εγγράψουμε το θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου για περαιτέρω διερεύνηση», είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επίσημη επίσκεψη Δ. Συλλούρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

«Kλείει και εμπορικές συμφωνίες με γνωστό δικηγορικό γραφείο???»
ΑΚΑ  |  10:55

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X