ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

90'' of Europe: Συστάσεις Κομισιόν στην Τουρκία για το Αιγαίο

Η επικαιρότητα της Ευρώπης σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

Η Κομισιόν καλεί την Τουρκία να δεσμευτεί για την ειρηνική επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτή ήταν η απάντηση τoυ Επίτροπου για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χάν σε ερώτηση που του κατέθεσε ο ευρωβουλευτής Τάκης Χατζηγεωργίου μαζί με άλλους Έλληνες Eυρωβουλευτές και μετά από δηλώσεις του Ερντογάν με τις οποίες αμφισβητούσε τη νομιμότητα των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Στην απάντηση του ο Επίτροπος παραπέμπει σε τελευταία συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο είχε καλέσει την Τουρκία να δεσμευτεί για την ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας και για την ειρηνική επίλυση των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η ερώτηση του Eυρωβουλευτή του ΑΚΕΛ κατατέθηκε με αφορμή δηλώσεις του Ερντογάν (29.9.2016), σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας σε σχέση με τη συνθήκη της Λωζάνης.

Άτομα με αναπηρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η ΕΕ προωθεί την ενεργό ένταξη και την πλήρη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία, σύμφωνα με την προσέγγισή της για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε σχέση με την αναπηρία. Η επίτευξη των στόχων αυτής της στρατηγικής επιδιώκεται μέσω δράσεων σε προσβασιμότητα, συμμετοχή, ισότητα και εκπαίδευση και κατάρτιση. Η Επιτροπή υποστηρίζει το Ακαδημαϊκό Δίκτυο Ευρωπαίων Ειδικών σε θέματα Αναπηρίας (ANED), το οποίο της παρέχει αναλύσεις για την κατάσταση στα κράτη μέλη, καθώς και για τις πολιτικές και τα δεδομένα των κρατών μελών.

Gazprom: Προτάσεις στην ΕΕ για τιμολόγηση ΦΑ

Η ρωσική εταιρεία ενέργειας Gazprom ανακοίνωσε ότι είχε υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση προτάσεις που στοχεύουν στην επίλυση μιας πενταετούς διαδικασίας με την ΕΕ σχετικά με τις μονοπωλιακές πρακτικές της. Ο ρωσικός κολοσσός, ο οποίος προμηθεύει το ένα τρίτο του φυσικού αερίου της ΕΕ, έχει μπει στο στόχαστρο της Ένωσης από το 2012. Το 2015 η ΕΕ κατηγόρησε την εταιρεία ότι είχε υπερχρεώσει πελάτες της στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη και ότι είχε εμποδίσει τον ανταγωνισμό. Εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή είχε λάβει τις προτάσεις της εταιρείας και ότι θα εκτιμήσει "εάν ανταποκρίνονται, σε θετικό για το μέλλον τρόπο, στις ανησυχίες της Επιτροπής με βάση τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς της ΕΕ".

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση, το ΕΚ είναι ήδη ενεργό στα κύρια μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, το Twitter, το LinkedIn και όχι μόνο. Στο Twitter, θα βρείτε όλα τα νέα του ΕΚ σε 24 γλώσσες, ενώ στο Facebook μπορείτε να λαμβάνετε μέρος σε συζητήσεις με ευρωβουλευτές, να παρακολουθήσετε συνεντεύξεις, βίντεο αλλά και σε απευθείας σύνδεση σημαντικά γεγονότα και συζητήσεις με τους εισηγητές και άλλα μέλη του ΕΚ.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X