ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:49
 

Τρομοκρατία: Kαταπολέμηση χαλιφάτου στον πραγματικό και εικονικό κόσμο

5.000 Ευρωπαίοι έχουν ενταχθεί σε τρομοκρατικές ομάδες

Newsroom K

Πανόραμα της μάχης κατά της τρομοκρατίας
Περίπου 5.000 Ευρωπαίοι έχουν ταξιδέψει σε εμπόλεμες ζώνες και έχουν ενταχθεί σε τρομοκρατικές ομάδες. Η επιστροφή τους, αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της ΕΕ. Το ΕΚ εργάζεται πάνω σε εκθέσεις που στοχεύουν στην ποινικοποίηση της προετοιμασίας τρομοκρατικής ενέργειας και στην επιβολή ελέγχων των Ευρωπαίων πολιτών, που εισέρχονται και εξέρχονται από την ΕΕ. Δείτε στο βίντεο τι άλλο κάνει η ΕΕ για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

Ριζοσπαστικοποίηση
Ο περιορισμός της ριζοσπαστικοποίησης αποτελεί "ένα πολύ σημαντικό σημείο της ημερήσιας διάταξης για την πρόληψη της τρομοκρατίας", λέει η Μόνικα Χολμέιερ (Γερμανία, ΕΛΚ).

Το ΕΚ, ενέκρινε τον Νοέμβριο του 2015, έκθεση για την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης στις φυλακές και στο διαδίκτυο μέσω της εκπαίδευσης και του κοινωνικής ένταξης.

Προπαγάνδα στο διαδίκτυο
Η προπαγάνδα στο διαδίκτυο αποτελεί μια ιδεολογική πάλη. Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα δημοσιεύονται από το Ισλαμικό Κράτος περισσότερα από 100.000 tweets. Αυτό κάνει απαραίτητη τη λήψη μέτρων για τον "περιορισμό του εικονικού Χαλιφάτου", λέει ο συντονιστής την αντιτρομοκρατικής δράσης της ΕΕ Ζιλ Ντε Κερκόφ.

Ξένοι μαχητές
Η ευρωπαϊκή νομοθεσία ήδη ποινικοποιεί ορισμένες τρομοκρατικές ενέργειες, ωστόσο οι νέοι κανόνες πηγαίνουν παραπέρα και θωρούν ποινικά αδικήματα και τις προπαρασκευαστικές πράξεις, σε ολόκληρη την ΕΕ, όπως για παράδειγμα την εκπαίδευση σε τρομοκρατική οργάνωση εντός και εκτός ΕΕ και την χρηματοδότηση τρομοκρατικών δράσεων.

Η ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ για την έγκριση της έκθεσης, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Για την αντιμετώπιση των ξένων μαχητών που θέλουν να εισέλθουν στην ΕΕ, το ΕΚ ετοίμασε πρόταση που κάνει τους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων υποχρεωτικό και για τους Ευρωπαίους πολίτες, είτε εισέρχονται είτε εξέρχονται από την ΕΕ. Η πρόταση αυτή εγκρίθηκε από την επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών στις 21 Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση