ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευρωπόλ:Στήριξη των κ-μ για καταπολέμηση της διεθνούς εγκληματικότητας

Η Europol είναι ο αρμόδιος οργανισμός της ΕΕ για επιβολή του νόμου

Newsroom K

Τα εγκληματικά και τρομοκρατικά δίκτυα αποτελούν απειλή για όλους μας. Η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία,Ευρωπόλ, βοηθά τα κράτη μέλη στον αγώνα για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας. Όσο, λοιπόν, οι κίνδυνοι γίνονται μεγαλύτεροι, τόσο πρέπει να εξελίσσονται και οι αντιτρομοκρατικές ικανότητες των κ-μ όσο αλλά και της Ευρωπόλ. Έτσι, η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ, ψηφίζει τη Δευτέρα κανόνες, προκειμένου να ενισχύσει την αντιτρομοκρατική δράση της Ευρωπόλ.

Η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (Europol) είναι ο αρμόδιος οργανισμός της ΕΕ για την επιβολή του νόμου και για την πρόληψη και την καταπολέμηση σοβαρών μορφών διεθνούς εγκληματικότητας. Επίσης, συνεργάζεται στενά με τις αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων κρατών, όπως των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νορβηγίας.

Η Υπηρεσία, έχει ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών, των παράνομων δικτύων μετανάστευσης και δουλεμπορίας ανθρώπων, μέχρι την παιδική πορνογραφία, το διαδικτυακό έγκλημα και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μέρος του προσωπικού τηςΕυρωπόλ, προέρχεται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες των κρατών μελών, όπως είναι η αστυνομία και οι υπηρεσίας ασφαλείας. Οι αξιωματικοί της δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να προβούν σε συλλήψεις ή στη διεξαγωγή ερευνών στα κράτη μέλη.

Η Ευρωπόλ, βοηθάει τις εθνικές αρχές, μέσα από την ανταλλαγή και την ανάλυση πληροφοριών, την εκτίμηση απειλών και την κατάρτιση και την εκπαίδευση και τα κ-μ απευθύνονται σε αυτή και στηρίζονται στη στήριξή της, διενεργώντας περισσότερες από 18.000 διασυνοριακές έρευνες κάθε χρόνο.

Επίσης, οι βάσεις δεδομένων τελευταίας τεχνολογίας και οι βάσεις δεδομένων που έχει, της δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρει γρήγορες υπηρεσίες αναζήτησης, απεικόνισης και διασύνδεσης πληροφοριών.

Tο καλοκαίρι, ανακοινώθηκε ή δημιουργία ομάδας με μέλη από όλη την Ευρώπη, που θα βρίσκεται υπό την καθοδήγηση της Ευρωπόλ, για την καταπολέμηση του ΙΚ στο διαδίκτυο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X