ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:29
 

Καταγγελία της δίκης-παρωδίας του Ντεμιρτάς στην Κομισιόν

Κατηγορείται μέχρι 142 χρόνια για τρομοκρατική οργάνωση

Newsroom K

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου (έκδοση HURRIYET, 17/01/2017) ο προφυλακισμένος συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι 142 χρόνια, σύμφωνα με τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν. Παράλληλα η άλλη συμπρόεδρος Φιγιέν Γιουκσεντάγκ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι 83 χρόνια.

Ο Ντεμιρτάς αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων κατηγορίες που αφορούν την «οργάνωση τρομοκρατικής οργάνωσης», την «τρομοκρατική προπαγάνδα», «υποκίνηση στη βία και το μίσος». Στην Γιουκσεντάγκ απαγγέλθηκαν κατηγορίες μεταξύ άλλων για «υποκίνηση στη βία και το μίσος», και ότι «προκαλεί τους ανθρώπους να διαπράττουν εγκλήματα».

Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο μαζί με άλλους δέκα βουλευτές του κόμματος, η ασυλία των οποίων είχε αρθεί.

Τις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των θεμελιωδών ελευθεριών και του κράτους δικαίου που παρατηρούνται στην Τουρκία κατάγγειλε ξανά σήμερα με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν ο Τάκης Χατζηγεωργίου. Στην ερώτηση του ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ ζήτησε από την Κομισιόν να απαντήσει αν θεωρεί ότι η τρέχουσα κατάσταση στην Τουρκία δημιουργεί προϋποθέσεις για μια δίκαιη και αντικειμενική δίκη όχι μόνο για τους συμπρόεδρους του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών αλλά και για κάθε άλλο πρόσωπο που η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί ότι την υπονομεύει.

Ζήτησε επίσης ενημέρωση για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει έτσι ώστε να τερματιστούν οι επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις των θεμελιωδών ελευθεριών και του κράτους δικαίου που παρατηρούνται στην χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X