ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:50
 

90'' of Europe Φερχόφσταντ: Η Μέι αφήνει την ΕΕ, όχι την Ευρώπη

Η επικαιρότητα της Ευρώπης σε 90 δευτερόλεπτα από την «Κ»

Newsroom K

Ηχηρή απάντηση από τον Γκι Φερχόφσταντ, εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου για τη διαχείριση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, στην προχθεσινή ομιλία της Βρετανής πρωθυπουργου. «Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο και για την Ευρώπη και για τη Βρετανία. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας: οι ημέρες της “επιλεκτικής” Μεγάλης Βρετανίας και της Ευρώπης “α λα καρτ” έχουν παρέλθει», ανέφερε ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο Φερχόφσαντ τόνισε τη σημασία εξεύρεσης μίας αμοιβαία επωφελούς λύσης, ενώ επανέλαβε πως Ηνωμένο Βασίλειο και Ε.Ε. πρέπει να συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά σε νευραλγικούς τομείς όπως η μάχη κατά της τρομοκρατίας. «Όπως είπε η κ. Μέι, το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείπει την Ε.Ε., όχι την Ευρώπη» τόνισε. Παράλληλα, ανέφερε πως κύρια προτεραιότητα και των δύο πλευρών θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των χιλιάδων ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία.

Άνοιγμα προς Αριστερά από Πιτέλλα

«Θέλω να συγχαρώ τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφερε ο υποψήφιος των σοσιαλιστών για την Προεδρία Τζιάνι Πιτέλα σε διάσκεψη. Ξεκαθάρισε πως σήμερα είναι η πρώτη μέρα μιας νέας πολιτικής εποχής, καθώς οι Σοσιαλιστές έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια συνεργασίας με προοδευτικές δυνάμεις βασισμένο σε μία εναλλακτική πολιτική απέναντι στις πολιτικές της λιτότητας. Όπως σημείωσε υπάρχει συμφωνία με το κόμμα της Αριστεράς, τους Πρασίνους αλλά και άλλες προοδευτικές δυνάμεις με τις οποίες θα συνεργαστούν για καίρια ζητήματα όπως το προσφυγικό αλλά και το Brexit.

Χριστοφόρου: Γνώστης του κυπριακού ο Ταγιάνι

Γνώστης του κυπριακού αλλά και πλήρως ενήμερος για τις εξελίξεις που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα για επίλυση του κυπριακού, είναι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ευρωβουλής σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Λευτέρη Χριστοφόρου. Ο Λευτέρης Χριστοφόρου επεσήμανε πως θα υπάρξει σταθερή συνεργασία με τον νέο πρόεδρο για το εθνικό πρόβλημα ο οποίος όπως υπογράμμισε στηρίζει την επίλυση του κυπριακού προβλήματος βάσει των διαχρονικών θέσεων και αρχών που εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X