ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
 

Φέρχοφσταντ: «Ο Ντόναλντ Τραμπ υπονομεύει την Ε.Ε.»

«Aποτελεί πλέον μέρος της τριπλής επίθεσης» τονίζει

Newsroom Κ, Αθήνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αποτελεί πλέον μέρος της τριπλής επίθεσης που δέχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε σήμερα ο Γκι Φέρχοφσταντ, ο επικεφαλής των Βρυξελλών στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

"Μόλις επέστρεψα από τις ΗΠΑ και η άποψή μου είναι ότι έχουμε ένα τρίτο μέτωπο που υπονομεύει την ΕΕ... και αυτό είναι ο Ντόναλντ Τραμπ" είπε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος σε ομιλία του στο Τσάταμ Χάουζ, στο Λονδίνο.

Οι δύο άλλες απειλές προέρχονται από το ριζοσπαστικό Ισλάμ και από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, για τον οποίο ο Φέρχοφσταντ είπε ότι και εκείνος προσπαθεί να υπονομεύσει το ευρωπαϊκό σχέδιο.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα το Ηνωμένο Βασίλειο να «επιλέξει» τμήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα οποία θα επιθυμούσε να παραμείνει, ο Φέρχοφσταντ απάντησε ότι τα θέματα της ασφάλειας και της οικονομίας θα πρέπει να παραμείνουν ξεχωριστά.

"Αυτό που λέμε είναι ότι έχουμε τη συνολική συμφωνία αποχώρησης" από το οικονομικό σκέλος της ΕΕ. "Εκτός από αυτό, υπάρχει το γενικό ζήτημα της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας. Και δεν νομίζω ότι είναι συνετό να υπάρχει κάποιο παζάρι μεταξύ του ενός και του άλλου", πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X