ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κομισιόν: Εντός στόχων 2020 λέει έκθεση για τις ανανεώσιμες πηγές

Η έκθεση συζητήθηκε χθες βράδυ στη συνεδρίαση των διευθυντών των γραφείων των Επιτρόπων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η ΕΕ βρίσκεται εντός τροχιάς για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για το 2020 σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν που θα δημοσιοποιηθεί αύριο. Η έκθεση συζητήθηκε χθες βράδυ στη συνεδρίαση των διευθυντών των γραφείων των Επιτρόπων και με στοιχεία δείχνει ότι η ΕΕ βασίζεται όλο και λιγότερο στο ρωσικό πετρέλαιο και αέριο, εξοικονομεί 16 δις σε υδρογονάνθρακες και έχει μειώσει τις εκπομπές της όσο ο συνολικός όγκος των εκπομπών ολόκληρης της Ιταλίας.

Σύμφωνα με την έκθεση που διέρρευσε, η ΕΕ μπορεί να βρίσκεται εντός στόχων, αλλά επί μέρους χώρες όπως η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και το ΗΒ είναι πιθανό να χάσουν τους εθνικούς τους στόχους, ενώ η ίδια η γενική τάση σε σχέση με τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες είναι πτωτική.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία δείχνουν ότι η παραγωγή αιολικής ενέργειας τετραπλασιάσθηκε από το 2004 στο 2015, και η τιμή της μειώθηκε κατά 30%, ενώ η τιμή της ηλιακής ενέργειας μειώθηκε κατά 80% από το 2010 και ως το τέλος του 2015.

Ο στόχος της ΕΕ ήταν το 20% της παραγωγής να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ως το 2020. Σήμερα, σύμφωνα με την έκθεση η ΕΕ βρίσκεται στο 17% και ήδη το 27% της ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X