ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:56
 

Πρόεδρος Αυστρίας: Αξίζει να προσπαθήσουμε για την ευρωπαϊκή ιδέα

Ο Βαν ντερ Μπέλεν ανέφερε στο ΕΚ την ανάγκη να πετύχει η Ευρώπη

Newsroom K

Ο νέος Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, στο πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό επέλεξε να επισκεφτεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς . Κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο ο κ. Βαν ντερ Μπέλεν, μίλησε για την ανάγκη να πετύχει η Ευρώπη και τόνισε ότι οι προκλήσεις πρέπει και μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από κοινού.

«20 χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ, η Αυστρία βρίσκεται στην καρδιά την Ευρώπης, με επιτυχημένη οικονομία, ακριβώς στο κέντρο της ενιαίας αγοράς», είπε καλωσορίζοντας τον Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι.

Κατά την ομιλία του στους ευρωβουλευτές ο Αυστριακός πρόεδρος προειδοποίησε για τις επιπτώσεις του αυξανόμενου λαϊκισμού και του εθνικισμού, τονίζοντας ότι «κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί παραβιάζοντας την αξιοπρέπεια των ανθρώπων, απορρίπτοντας οτιδήποτε διαφορετικό, περιορίζοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα, κατασκευάζοντας τείχη και εθνικισμό. Έτσι, δημιουργούμε καινούρια προβλήματα».

Μιλώντας για τη δημιουργία ευρωπαϊκής συνείδησης και αλληλεγγύης, επεσήμανε ότι «η ειρήνη στην Ευρώπη αποτελεί επίτευγμα του πολιτισμού μας. Θα πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό και να μην το υποτιμάμε. Στη βάση αυτής της ειρήνης μπορούμε να πετύχουμε ευημερία και ανάπτυξη, ενώ οι χώρες που ενεργούν μόνες τους δεν ικανές να το πετύχουν αυτό».

Τέλος, θέλοντας να εμψυχώσει τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις είπε ότι «είναι δυνατό να κερδηθούν εκλογές όταν είσαι ξεκάθαρα υπέρ της ΕΕ».

Ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν εξελέγη πρόεδρος της Αυστρίας στις 4 Δεκεμβρίου 2016. Ως ανεξάρτητος υποψήφιος, κέρδισε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών τον ακροδεξιό υποψήφιο Νόρμπερτ Χόφερ.

Γεννήθηκε στη Βιέννη το 1944. Η μητέρα του ήταν Εσθονή και ο πατέρας του Ρώσος. Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες να ξεφύγουν από το σοβιετικό καθεστώς, η οικογένειά του κατάφερε τελικά να βρεθεί στην Αυστρία. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ο Βαν ντερ Μπέλεν ήταν καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X