ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αγνοούμενα παιδιά πρόσφυγες: Τα μέλη του ΕΚ ζητούν καλύτερη προστασία

Oι Ευρωβουλευτές ζήτησαν στο ΕΚ ασφαλές περιβάλλον για τα ασυνόδευτα παιδιά

Newsroom K

Στην συζήτηση της Τετάρτης με τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο σχετικά με την εξαφάνιση παιδιών που είναι μετανάστες στην Ευρώπη, οι Ευρωβουλευτές ζήτησαν ασφαλές περιβάλλον για τα ασυνόδευτα παιδιά, όπως επίσης και τον άμεσο διορισμό κηδεμόνων, ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές και αύξηση της διασυνοριακής συνεργασίας.

Τα μέλη συζήτησαν επίσης τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει ευκολότερη η αναζήτηση των παιδιών, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες ή δακτυλικά αποτυπώματα, και υπογράμμισαν ότι ο αγώνας κατά των εγκληματιών που εκμεταλλεύονται αυτά τα παιδία θα πρέπει να ενισχυθεί. Υπάρχει ο φόβος ότι κάποια από αυτά τα παιδιά γίνονται αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από εγκληματικές συμμορίες ή αναγκάζονται να ζητιανεύουν και να διαπράττουν εγκλήματα.

Υπάρχει επίσης ο φόβος ότι άλλα μπορεί να έχουν εξαφανιστεί προσπαθώντας να βρουν τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή κατόπιν απελπισίας λόγω των δυσκίνητων διαδικασιών ασύλου ή κράτησης στα κέντρα υποδοχής. Εκτιμάται από την Europol ότι περίπου 10.000 παιδιά πρόσφυγες έχουν εξαφανιστεί το 2016 μετά την άφιξή τους στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X