ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:06
 

Κομισιόν: Νωρίς για να κρίνουμε τις επιπτώσεις της ύφεσης στην Ελλάδα

1,1% η ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2016

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κομισιόν “σημειώνει” τη δημοσίευση των τελευταίων στοιχείων για την ύπαρξη ύφεσης 1,1% κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2016, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αν εκτιμά ή όχι πως αυτό το αποτέλεσμα - χειρότερο από το αναμενόμενο - θα επηρεάσει τις προβλέψεις για τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν Άννικα Μπράιντχαρτ, “η διατήρηση του μομέντουμ των μεταρρυθμίσεων” είναι αυτή που θα φέρει την ανάπτυξη και η ίδια η Κομισιόν εκτιμά ότι το 2017 θα είναι έτος ανάπτυξης. Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος εξηγεί ότι τα στοιχεία της ELSTAT δεν είναι τελικά (δεν είναι εποχικά διορθωμένα και τα τελικά αναμένονται τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο με την 1η και 2η κοινοποίηση στην eurostat).

Σε σχέση με τις πληροφορίες για τερματισμό της αποστολής της τρόικας στην Αθήνα, η εκπρόσωπος σημείωσε ότι “δεν δεσμευόμαστε ποτέ για ημερομηνίες ολοκλήρωσης μιας αποστολής”.

Τέλος η εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η Κομισιόν συνεχίζει να εργάζεται στενά με τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και την ευόδωση των μακροοικονομικών προβλέψεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και οι τελευταίες προβλέψεις του ΔΝΤ δεν προβλέπουν ύφεση, αλλά ανάπτυξη για το 2017 στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι πάντα πιο συντηρητικές.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X