ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:36
 

Οικονομική χειραφέτηση, προσωπική ανεξαρτησία: Ημέρα της Γυναίκας 2017

Το ΕΚ αποφάσισε να αφιερώσει την ημέρα στην οικονομική χειραφέτηση γυναικών

Newsroom K

Οι γυναίκες ακόμα και σήμερα λαμβάνουν χαμηλότερους μισθούς και συντάξεις, ενώ υποεκπροσωπούνται και στην πολιτική. Φέτος, η επιτροπή του ΕΚ για τα δικαιώματα των Γυναικών, αποφάσισε να αφιερώσει την ημέρα στην οικονομική χειραφέτηση των γυναικών. Σήμερα ο εισηγητής του ΕΚ για την έκθεση για την ισότητα των φύλων Έρνεστ Ούρτασουν (Ισπανία, Πράσινοι), απαντά στις ερωτήσεις του κοινού στη σελίδα του ΕΚ στο Facebook.

Ημέρα της Γυναίκας 2017

Παρόλο που τα πράγματα κινούνται σιγά σιγά προς τη σωστή κατεύθυνση, η ισότητα των φύλων δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Οι γυναίκες αποτελούν πλειοψηφία στις χαμηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, κερδίζουν λιγότερα χρήματα σε θέσεις εργασίας ίσης αξίας και παλεύουν για να βρεθούν θε κορυφαίες θέσεις εργασίας. Φέτος, η επιτροπή για τα δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητα των Φύλων αποφάσισε να αφιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην οικονομική τους χειραφέτηση.

Συναντήσεις, εκδηλώσεις και βραβεία

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαμορφώνει διάφορες θεματικές εκδηλώσεις. Σήμερα και αύριο, οι ευρωβουλευτές συναντούν βουλευτές από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών και γειτονικών χωρών. Τη συνεδρίαση θα ανοίξει ο πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι και η επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης Βέρα Τζούροβα.

Θα ακολουθήσουν σεμινάρια και η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Καινοτόμων Γυναικών, παρουσία του αρμόδιου Επιτρόπου για την Έρευνα Κάρλος Μοέντας και της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μέρεντ Μακγκίνες. Αύριο η νικήτρια του Βραβείου Ζαχάρωφ Λαμίγια Αλι Μπασάρ θα μιλήσει στου ευρωβουλευτές και τους βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων.

Τέλος, σήμερα και αύριο το ΕΚ διοργανώνει σεμινάριο για δημοσιογράφους στο οποίο συμμετέχουν μέλη της επιτροπής για τα Δικαιώματα των Γυναικών και ειδικοί όπως η διάσημη Γαλλίδα πυρηνική φυσικός Hélène Langevin-Joliot (89), η εγγονή της Μαρί Κιουρί και η επιχειρηματίας Τζίνα Μίλλερ, η οποία οδήγησε τη Βρετανική κυβέρνηση στο δικαστήριο μετά την απόφαση για την αποχώρηση της χώρας από την Ένωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X