ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λ. Χριστοφόρου: Ευρώπη για τους πολίτες

Οι εισηγήσεις του ευρωβουλευτή στην έκθεση «Ευρώπη για τους πολίτες»

Newsroom K

Την άποψή του ότι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν απεριόριστες ευκαιρίες και δυνατότητες οι οποίες μπορούν να αγγίξουν όλο τον ευρωπαϊκό κόσμο, εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

Ο κ. Χριστοφόρου αναφέρθηκε σε ένα πρόγραμμα το οποίο θα αγγίξει τους Ευρωπαίους πολίτες.

Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην έκθεση «Ευρώπη για τους πολίτες» όπου ήταν εισηγητής.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Χριστοφόρου

Υπάρχουν απεριόριστες ευκαιρίες και δυνατότητες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μπορούν να αγγίξουν από τον απλό πολίτη μέχρι τις οργανώσεις, σωματεία, δήμους, κοινότητες, Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μεγάλα έργα και πολλές δράσεις για τις οποίες χρειάζεται συντονισμός, μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και πολύ περισσότερο άμεση δράση.
 
Είχα την τιμή να ήμουν εισηγητής στην έκθεση «Ευρώπη για τους πολίτες», όπου εκεί μπορεί η Ε.Ε να καλύψει δράσεις και δραστηριότητες οι οποίες έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του πολιτισμού, με την ανάπτυξη της ιδέας της Ε.Ε, με την διασύνδεση των διαφόρων κοινοτήτων και Δήμων με αδερφοποιήσεις με άλλες χώρες μέλη, με άλλες πόλεις χωρών μελών της Ε.Ε με την δυνατότητα σε τοπικούς οργανισμούς, οργανώσεις, σωματεία και άλλες συναφείς ενώσεις να μπορέσουν να αξιοποιήσουν αυτό το πρόγραμμα για να προβούν σε Ευρωπαϊκές δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, την παράδοση και την ιστορία της Ε.Ε.

Ουσιαστικά ένα πρόγραμμα που αφορά τους πολίτες, ένα πρόγραμμα που ζήτησα τα  αρχικά 120 εκατομμύρια να επαυξηθούν σε 500 για να μπορέσει αυτό το πρόγραμμα πραγματικά να αγγίξει τους Ευρωπαίους πολίτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται πραγματικά σε μια δύσκολη καμπή που εμείς θεωρούμε ότι θα έχει μέλλον και προοπτική αν αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνει ένωση πραγματικά των πολιτών και το πρόγραμμα Ευρώπη για τους πολίτες του οποίου ήμουν εισηγητής είναι το πρόγραμμα που ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του προέδρου της επιτροπής του κυρίου Juncker με την ανάλυση των 5 σεναρίων για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύω ότι συνάδει με το 5ο σενάριο που η Ευρώπη πρέπει να είναι η Ευρώπη εκείνη που θα ανήκει στους πολίτες και η οι πολίτες θα ανήκουν στη Ευρώπη.

Θεωρώ ότι και η Κύπρος μπορεί να αξιοποιήσει όχι μόνο αυτό το πρόγραμμα αλλά και άλλα προγράμματα με σωστή μεθοδική εργασία. Υπάρχουν απεριόριστες ευκαιρίες και δυνατότητες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μπορούν να αγγίξουν από τον απλό πολίτη μέχρι τις οργανώσεις, σωματεία, δήμους, κοινότητες, Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μεγάλα έργα και πολλές δράσεις για τις οποίες χρειάζεται συντονισμός, μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα και πολύ περισσότερο άμεση δράση. Ευελπιστώ ότι η Κύπρος θα μπορέσει άμεσα να αξιοποιήσει πραγματικά στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που παρέχουν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς θα είμαστε αλληλέγγυοι συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια που θα κάνει ο τόπος μας για να αντλήσει κεφάλαια από αυτά τα κονδύλια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση