ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:54
 

Με κατάργηση της συμφωνίας για το προσφυγικό απειλεί η Τουρκία

Νέα προειδοποίηση Άγκυρας προς Ε.Ε για προσφυγικό

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Υπό τις υφιστάμενες συνθήκες και αντιμέτωπη με την «αδιαλλαξία» της Ε.Ε. η Τουρκία ενδέχεται να μην έχει άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει στην κατάργηση της συμφωνίας για το προσφυγικό ζήτημα.

Το συγκεκριμένο μήνυμα στέλνει στα πλαίσια νέων δηλώσεων του ο Υπουργός Ε.Ε., Ομέρ Τσελίκ. Ο κ. Τσελίκ αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι η χώρα του έπραξε όλα όσα έπρεπε να γίνουν για την σωστή εφαρμογή της συμφωνίας, η Ε.Ε. αθέτησε τις υποσχέσεις της. Έτσι, η Τουρκία δεν φέρει πλέον καμία ευθύνη για την συνέχιση της συμφωνίας.

«Η Τουρκία μπορεί να αναθεωρήσει την συμφωνία όποτε επιθυμεί και με όποιον τρόπο επιλέξει», τονίζει ο κ. Τσελίκ, ο οποίος προειδοποιεί ότι ήρθε η στιγμή για μια τέτοια πρωτοβουλία.

Ο κ. Τσελίκ αναφέρει ότι η τουρκική πλευρά έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ε.Ε. δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει βήματα στο πεδίο της τουριστικών θεωρήσεων για τα τουρκικά διαβατήρια.

Όπως αναφέρει, η χώρα του δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει βήματα στην νομοθεσία για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και ότι ματαιώνεται η συνάντηση του ίδιου με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κομισιόν.

Ο κ. Τσελίκ αναφέρει ότι το 2017 η Ε.Ε. και η Τουρκία θα κληθούν να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον των διμερών σχέσεων και ασκεί κριτική στην ευρωπαϊκή πλευρά με το σκεπτικό ότι λαμβάνει «άδικες» πρωτοβουλίες.

Αποκλείει παράλληκα το ενδεχόμενο της άμεσης κατάργησης του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης στην Τουρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X