ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:52
 

Στήριξη των αδύναμων χωρών για επιβίωση της ΕΕ ζητά ο ΠτΒ

Τα επιτεύγματα της ΕΕ στα 60 χρόνια ύπαρξής της είναι πολλά, ανέφερε ο κ. Συλλούρης

Newsroom K

Θα πρέπει να στηριχθούν οι πιο αδύναμες χώρες προκειμένου να επιβιώσει η ΕΕ, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία του με τη δημιουργία μιας Ένωσης πολλών ταχυτήτων.

Ο κ. Συλλούρης συμμετείχε σήμερα σε συζήτηση στα πλαίσια της Έκτακτης Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την 60η επέτειο της Υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης, που φιλοξενείται στη Ρώμη από τα δύο Σώματα του Ιταλικού Κοινοβουλίου, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

Αναγνωρίζοντας τα πολλά επιτεύγματα της ΕΕ στα 60 χρόνια ύπαρξής της, αλλά και τις πολλαπλές προκλήσεις που σήμερα αντιμετωπίζει, ο κ. Συλλούρης καυτηρίασε, όπως αναφέρεται, το γεγονός ότι η ΕΕ συνεχίζει να είναι απόμακρη από τους πολίτες της και ειδικότερα τους νέους, καθώς και την αποτυχία της να ανταποκριθεί σ’ όλες τις προσδοκίες τους.

Ως Πρόεδροι των Κοινοβουλίων, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής, έχουμε υποχρέωση να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους και όχι εφησυχάζοντας με τα επιτεύγματα του παρελθόντος.

Τονίζοντας ότι η Λευκή Βίβλος για το Μέλλον της Ευρώπης θα πρέπει αδιαμφισβήτητα να απασχολήσει και τα Εθνικά Κοινοβούλια, ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε τους συνέδρους ότι έχει ήδη αρχίσει η συζήτηση επί του θέματος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα συνεχιστεί.

Αν θέλουμε, υπογράμμισε ο κ. Συλλούρης, να επιβιώσει η ΕΕ, πρέπει οι πιο αδύνατες χώρες να στηριχθούν. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ένωση, πρόσθεσε, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς τη συμμετοχή όλων των κρατών-μελών, σ’ ένα πνεύμα ισότητας και αλληλεγγύης.

Τέλος, αναφερόμενος σε πρόσφατες συζητήσεις για περαιτέρω εδραίωση της διαδικασίας της ενισχυμένης συνεργασίας, εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία μιας Ένωσης πολλών ταχυτήτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση