ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:51
 

Μήνυμα Γιούνκερ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών

Μήνυμα ενότητας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, έστειλε ο ο Πρόεδρος της Κομισιόν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Μήνυμα μνήμης και ενότητας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, αλλά και της υπεράσπισης των κοινών Ευρωπαϊκών Αξιών, έστειλε από τις εκδηλώσεις μνήμης για τον ένα χρόνο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου του 2016, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος δήλωσε: "ένα χρόνο μετά τις αποτρόπαιες επιθέσεις της 22ας Μαρτίου 2016, όπου θρήνησε το σύνολο της Ευρώπης, η μνήμη των θυμάτων παραμένει, και θα παραμείνει για πάντα, στο μυαλό μας και στην καρδιά μας. Είναι με μεγάλη θλίψη που σκέφτομαι κάθε μία από αυτές τις κατεστραμμένες ζωές, όπως αυτή της συναδέλφου μας Patricia Rizzo, της ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι τραυματίες και τη θλίψη των οικογενειών και των συγγενών τους. Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη συμπάθειά μου για την κάθε μία από αυτές".

"Αυτή η απεχθής τρομοκρατική επίθεση", πρόσθεσε, " χτύπησε στην καρδιά της Ευρώπης εδώ στο Βέλγιο, στην πρωτεύουσά μας, στις Βρυξέλλες - μια πολύγλωσση και πολυεθνική πόλη όπου απολαύνουμε να ζούμε μαζί αρμονικά. Αντιμέτωποι με αυτή την πρωτοφανή και ακατανόητη βία, όσοι από εμάς ζουν στις Βρυξέλλες και το Βέλγιο, με την υποστήριξη όλων των λαών της Ευρώπης, επέλεξαμε να παραμείνουμε σταθεροί και να μην χάσουμε την ελπίδα".

Κατά τη διάρκεια αυτής τρομερής δοκιμασίας, συνέχισε, "οι Ευρωπαίοι στάθηκαν μαζί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που απειλεί την ασφάλεια και την ειρήνη μας σε όλο τον κόσμο. Δείξαμε την αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τις αξίες μας και τις ελευθερίες μας, δεν έχει σημασία τι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τρομοκράτες έχουν αποτύχει, επειδή έχουμε ανταποκριθεί στο μίσος και τη βία με ανανεωμένη αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ειρηνικής συνύπαρξης στην ποικιλομορφία. Πρέπει να χτίσουμε το μέλλον μας σε αυτά τα ευγενή ιδανικά είναι προσφιλή σε εμάς τους Ευρωπαίους. Το οφείλουμε σε κάθε ένα από τα θύματα αυτών των επιθέσεων".

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Στυλιανίδης σημείωσε με προσωπικό του μήνυμα πως "η αλληλεγγύη μετά τις επιθέσεις των Βρυξελλών μου δίνει την ελπίδα ότι μπροστά στην απειλή της τρομοκρατίας η Ένωσή μας θα επιμείνει και θα διασφαλίσει τις ανοιχτές μας κοινωνίες".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X