ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:07
 

Κατήγγειλε τον Ντάισελμπλουμ στον Τουσκ ο Τάκης Χατζηγεωργίου

Για την ρατσιστική και ξενοφοβική δήλωση του σε γερμανική εφημερίδα

Newsroom K

Στην καταγγελία του Προέδρου του EUROGROUP προχώρησε σήμερα ο Τάκης Χατζηγεωργίου με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η καταγγελία του Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ έγινε μετά που ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και Πρόεδρος του EUROGROUP έκανε την εξής ρατσιστική και ξενοφοβική δήλωση στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung:
«Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια».

Στην ερώτηση του ο Τάκης Χατζηγεωργίου ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου να του απαντήσει αν θεωρεί ότι τα σχόλια του Προέδρου του EUROGROUP εισάγουν διακρίσεις έναντι των γυναικών αλλά και των χωρών της νότιας Ευρώπης γενικότερα.
Ζήτησε επίσης να του απαντήσει αν πρόσωπα με τέτοιες πεποιθήσεις μπορούν να θεωρούνται ικανά να εκπροσωπούν την ΕΕ σε ψηλά πόστα, πόσον μάλλον να είναι και πρόεδροι οργανισμών όπως αυτός του Eurogroup.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X