ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στη διαδικασία διαπραγμάτευσης η έκθεση Συλικιώτη στο ΕΚ

Παρατηρείται συνεχιζόμενη αύξηση των νεανικής ανεργίας

Newsroom K

Τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας ως απάντηση στην παρατεταμένη κρίση είναι η συνεχιζόμενη αύξηση της νεανικής ανεργίας και της επισφαλούς απασχόλησης. Δεν μπορούν να φορτωθούν στους νέους και στους εργαζόμενους οι συνέπειες της κρίσης.

Αυτά δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης, μιλώντας στη συζήτηση των τροπολογιών στην έκθεση με τίτλο «Συνθήκες εργασίας και επισφαλής απασχόληση» που ετοιμάζει στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η έκθεση βρίσκεται ήδη στη διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ των σκιωδών εισηγητών των κοινοβουλευτικών ομάδων στη βάση του κειμένου Συλικιώτη.  Στη συζήτηση ο κύριος Συλικιώτης τόνισε πως η Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου πρέπει ακριβώς να προωθεί τη δημιουργία ασφαλών θέσεων εργασίας και αξιοπρεπούς απασχόλησης.

«Είναι γεγονός πως η προσπάθεια που κάνουμε εδώ είναι δαιδαλώδης, δεδομένου ότι όλο μας το εγχείρημα βασίζεται σε μη κοινά αποδεκτούς όρους. Εντούτοις, είναι πολύ θετικό το γεγονός πως υπάρχουν αρκετές έρευνες για το θέμα της επισφάλειας της εργασίας και των συνθηκών απασχόλησης. Μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε ένα μεγάλο αριθμό τροπολογιών και να φτιάξουμε συμβιβαστικές τροπολογίες, οι οποίες ενδυναμώνουν το κείμενο. Ομαδοποιήσαμε τις τροπολογίες αυτές κυρίως για να αναδείξουμε ζητήματα όπως την ψηφιοποίηση, πώς αυτή αλλάζει το  εργασιακό τοπίο, και πώς διασφαλίζονται οι εργαζόμενοι. Επίσης αναδείξαμε τη σημασία των κοινωνικών εταίρων στη διαμόρφωση των πολιτικών τόσο στα ΚΜ όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ορισμοί για την απασχόληση, την αξιοπρεπή δουλειά και την επισφάλεια επίσης θα είναι αποτέλεσμα συζήτησης στις συναντήσεις των σκιωδών εισηγητών».

Κλείνοντας τη συζήτηση, ο κύριος Συλικιώτης, τόνισε πως  «προφανώς δεν συμφωνούμε με όλες τις τροπολογίες που κατατέθηκαν, όμως είμαστε ανοικτοί στη συζήτηση, βασισμένοι σε βασικές αρχές τις οποίες έχουμε ως Ομάδα της Αριστεράς στο Κοινοβούλιο.  Για μας είναι σημαντικό πρώτα από όλα ο εργαζόμενος να κατοχυρώνεται και να μπορεί να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή.»

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X