ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:13
 

Μέρκελ: Δεν αναμένουμε άλλες αποχωρήσεις μετά το Brexit

Για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας επιφυλάχθηκε να απαντήσει μετά τις 16 Απριλίου

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την πεποίθησή της πως δεν θα υπάρξουν άλλες χώρες που θα αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δηλώσεις Μέρκελ έγιναν την ώρα που οι ηγέτες της ΕΕ προετοιμάζονται να γιορτάσουν την 60η επέτειο της Ένωσης το Σάββατο και λίγες μέρες προτού η Βρετανία ενεργοποιήσει τη διαδικασία αποχώρησής της.

Μιλώντας την γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse, στη ερώτηση εάν φοβάται μήπως και άλλες χώρες αποχωρίσουν από την ΕΕ, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε: «Όχι. Ασφαλώς κάθε χώρα-μέλος έχει διαφορετικές ιδέες για το πώς διαμορφώνουμε το μέλλον, αλλά η συνολική πορεία προς τα εμπρός είναι εμφανής - περισσότερη συνεργασία».

Η Μέρκελ έδωσε ως παράδειγμα την άμυνα και τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, την οικονομική πολιτική και τη μάχη εναντίον των ισλαμιστών μαχητών ως πεδία συνεργασίας. Είπε επίσης ότι η αναμενόμενη επιστολή της Μέι που θα εγκαινιάσει την διαδικασία Brexit δεν θα επισκιάσει την 60η επετειακή σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

«Η εργασία για τα επόμενα χρόνια θα γίνει και προς τις δύο κατευθύνσεις - από τη μια πλευρά οι διαπραγματεύσεις εξόδου με τη Βρετανία, και από την άλλη προϋποθέσεις για να καταστεί η ΕΕ των 27 μελών έτοιμη για το μέλλον», είπε στη συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα.

Όταν ερωτήθηκε για το αν οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ θα πρέπει να διακοπούν, η Μέρκελ απάντησε: «Θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία και όλα τα άλλα». Η Μέρκελ δήλωσε ότι παίρνει πολύ σοβαρά μια ευρωπαϊκή νομική έκθεση, την οποία έχει απορρίψει η Τουρκία, που χαρακτηρίζει τις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές στην Τουρκία μεγάλη οπισθοδρόμηση για τη δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Μιλώντας για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Μέρκελ είπε ότι στις συνομιλίες της με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα είχε υπογραμμίσει την έκταση των γερμανικών επενδύσεων στις ΗΠΑ. «Οι εμπορικές συμφωνίες θα πρέπει να φέρουν οφέλη και στις δύο πλευρές, και χρειάζεται να διαπραγματευτούμε για αυτό», είπε, προσθέτοντας, «Τώρα θα δούμε αν μπορούμε να επαναφέρουμε τις διαπραγματεύσεις για την Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Follow Europe: Τελευταία Ενημέρωση

X